NAJLJEPŠI DANI KARIJERE

Sjećate li se HTV-ove novinarke prije 20 godina?

30.05.2014 u 14:07

  • +8

Sanja Mikleušević Pavić

Izvor: Cropix / Autor: Cropix arhiva

Bionic
Reading

Urednica i voditeljica Dnevnika Sanja Mikleušević ove godine obilježava 20 godina karijere na HTV-u, na koji je stigla odmah nakon Filozofskog fakulteta, 1994. U razgovoru za tportal prisjetila se svojih početaka

'Sasvim slučajno sam se prijavila na audiciju koja je na kraju trajala puna tri mjeseca. Nakon testa općeg znanja morala sam pisati tekst o geostrateškom i geopolitičkom položaju Hrvatske u svijetu. Uslijedila je audicija pred kamerama', prisjeća se Sanja Mikleušević Pavić.

S osmijehom govori o svom prvom javljanju uživo. 'Bilo je to moje prvo javljanje uživo za emisiju 'Dobro jutro, Hrvatska'. Tog sam jutra išla na frizuru, imala sam neku smiješnu natapiranu kosu i sjećam se da sam imala golemu tremu. Emisiju je vodio Davor Meštrović, a kako je znao da se radi o mom prvom javljanju, dodatno me provocirao uživo da vidi kako se snalazim. Nekoliko dana kasnije Renato Baretić u novinama me pohvalio da sam odlično reagirala na Meštrove provokacije', priča nam Sanja.


Kao prednost dolaska na televiziju te godine ističe činjenicu da je svaki novinar imao priliku naučiti raditi mnoštvo raznolikih tema iz svih rubrika. Tako je ova novinarka svoj prvi televizijski prilog napravila za emisiju 'Plodovi zemlje' radeći na priči o istarskom boškarinu.

Na pitanje u čemu je najviše profesionalno uživala u proteklih 20 godina, kaže: 'Najviše sam uživala na samom početku karijere u TV centru Rijeka. Tada sam još vjerovala da svijet može biti bolji. Sada više ne vjerujem u to.'