SNEŽANA SAVIĆ

Sjećate li se fatalne Nine iz 'Boljeg života'? Poznata srpska glumica zbog uloge Jovanke Broz noćima je slušala njezin glas

14.04.2022 u 14:18

Bionic
Reading

Beogradska glumica Snežana Savić bila je jedna je od glumica za kojom su muškarci bivše države uzdisali. Mnogima je ostala u sjećanju svojim talentom i nevjerovatnom ljepotom najviše po ulozi Nine Andrejević serije 'Bolji život'. Danas 69-godišnja umjetnica i dalje plijeni pažnju nesvakidašnjom ljepotom i šarmom, a radi punom parom. U novije vrijeme snimila je igrano-dokumentarnu seriju 'Jovanka Broz i tajne službe', i to u ulozi prve dame SFRJ i supruge Josipa Broza Tita

Jedna od serija koja se izdvaja u mnoštvu koje stižu sa svih strana u regiji je 'Jovanka Broz i tajne službe'. Beogradska glumica Snežana Savić oduševila je ulogom upravo neponovljive Jovanke Broz.

'Za sada je to kruna moje karijere. To je žena koja je obilježila jednu epohu. Zahtjevna je uloga, ima mnogo i Jovankinih savremenika, živih svjedoka njenog vremena, u kome je ona, uz Tita, bila prva dama. Bila je zanimljiva i kao žena i kao vrlo jaka osoba, ne samo kao pratilja svog supruga. Ona je i sama bila sudionik NOB-a, imala je čin u vojsci, bila je oficir, major. I sama je bila vrlo zaslužna za poziciju u kojoj se našla', izjavila je glumica za Avaz.

Mnoge je zapanjilo koliko zapravo nalikuje Titovoj supruzi. 'Imala sam malo šturih podataka s YouTubea, malo njenih intervjua... Noćima sam slušala Jovankin glas, način kako je govorila, njenu dikciju, intonaciju, pokušavajući što vjernije dočarati nju kao ličnost - i vokalno i interpretativno. Budući da sam muzikalna, to mi nije bilo teško. Događalo mi se da mnogi misle da to govori Jovanka, a ne ja... To su mi najveći komplimenti.', priznala je Savić.

Evo što kaže na to da je uloga Jovanke Broz u drugi plan potisnula 'Bolji život', s kojim ju je publika najviše povezivala. 'Mislim da je ovo dokaz da kod mene postoji nešto što je vrijedno pažnje i što nadilazi sve te lake žanrove. To je za mene predstavljalo veliku šansu da pokažem svoju zrelost, umijeće. I, naravno, trud se, kao što vidite, isplatio', iskrena je.

Prošlog mjeseca je legendarna glumica proslavila 69. rođendan. Na godine i starenje gleda kao na neminovnost, ali ne baš s velikom radošću. Jednostavno to, kaže, prihvaća kao nešto što nitko nije izbjegao. 'A da sam sretna što godine idu, da vam pravo kažem - nisam. Treba ih dočekati i biti u što je moguće u boljoj kondiciji. Bitno je da smo tu i da smo relativno u redu', poručila je Snežana Savić.

Inače, Snežana Savić je publiku osvajala i pjesmom, snimala je prvo za Jugoton pa za PGP RTB i, na kraju, za Grand produkciju. U njenoj karijeri sve je počelo od uloge u filmu 'Ignjatović protiv Gebelsa' 1975., a nastavilo se brojnim zapaženim ulogama.

Izvor: Društvene mreže