BEZ ANGAŽMANA

Sir David Jason ostao bez uloge svojih snova

30.01.2013 u 15:50

Bionic
Reading

Slavni glumac sir David Jason ostao je bez posla jer su televizijski producenti odbili snimanje novog špijunskog trilera

U karijeri je David Jason osvojio stotine nagrada, 2005. godine i titulu viteza, a njegovih deset godina kao Derek ‘Del Boy’ Trotter i 18 godina u kojima je glumio inspektora Jacka Frosta učinili su ga britanskim nacionalnim blagom.

Iako proslavljeni glumac puni 73 godine ovog tjedna, nema puno razloga za slavlje jer se iznenada našao bez angažmana. Sir David ipak vjeruje da će njegova nezaposlenost biti privremena.

Bez angažmana se našao kad su televizijski producenti na BBC-ju i ITV-ju odbili snimanje novog špijunskog trilera za koji Jason kaže da je glavni lik bio uloga njegovih snova.


'Zove se 'Departement 13' i smješten je u Berlinu za vrijeme hladnog rata. Jako sam želio to raditi', kaže Jason.
'Riječ je o ruskom špijunu koji je ucijenjen, a moj je lik sličan George Smileyju koji pokušava izvesti tog obavještajca na zapad.'
'Mislim da oni jednostavno misle da je hladni rat prošao ili misle da je projekt previše sličan drugim serijama', priznao je Jason novinaru Mail Onlinea.


'Još se uvijek nadam da će se pokazati interes i da ćemo napraviti ovu seriju.'

Dobra strana Jasonove nezaposlenosti je da glumac može sada više vremena provesti sa suprugom Gill i 13-godišnjom kćeri Sophie.
Glumac se prvi put oženio 2005. godine i dobi od 65 godina, četiri godine nakon rođenja kćeri.