SASVIM ISKRENO

Sharon Stone: 'Zbog moždanog udara izgubila sam pamćenje i morala učiti sve ispočetka'

31.01.2018 u 09:34

Bionic
Reading

Zbog njezina izgleda, ali i izvanredne glume, Sharon Stone miljenica je mnogih obožavatelja filmova. Nakon dugo vremena, jer se oporavljala od moždanog udara, 59-godišnja glumica vraća se na male ekrane ulogom u poprilično neobičnoj seriji 'Mosaic' oskarovca Stevena Soderbergha

Dugo očekivanu seriju 'Mosaic', redatelja Stevena Soderbergha, od sada se može gledati i putem HBO GO-a. Ono po čemu se ova serija izdvaja od ostalih je i to što gledatelji imaju i interaktivno iskustvo.

'Who Killed Olivia Lake?' Trailer | Mosaic (2018) | HBO Autor: Youtube

Kako je pojasnio oskarovac Steven Soderbergh, svoje omiljene likove iz serije gledatelji će moći pratiti i putem aplikacije. Glavne zvijezde serije su Sharon Stone, Garrett Hedlund, Frederick Weller, Beau Bridges i Paul Reubens, a upravo je atraktivna 59-godišnja Sharon, koja u seriji glumi Oliviju Lake, u intervjuu otkrila sve o seriji i iskustvu sa snimanja.

Mosaic: Official Trailer Autor: Youtube

Lijepo vas je ponovno vidjeti na malim ekranima. Što je kod ove uloge i serije presudilo da ponovno prihvatite neki projekt?

Ako ćemo biti iskreni, da me je Steven Soderbergh zamolio da dođem i da pročitam telefonski imenik, ja bih to vjerojatno napravila. Osjećam se vrlo sretnom što je tražio upravo mene da odigram nešto toliko osobno, sirovo i otkrivajuće jer, iskreno, u posljednje vrijeme prošla sam kroz pakao, stoga sam imala puno toga dati u ovoj ulozi. Bilo je neopisivo spojiti strast i nesigurnost i odglumiti to pred kamerama.

Gluma je, baš kao i pisanje, poput mišića. Slažete li se? Ako ga ne koristite neko vrijeme, teško se vratiti u formu. Jeste li zbog toga imali strahove?

Nakon moždanog udara izgubila sam i kratkotrajno i dugoročno pamćenje i trebalo mi je dosta vremena da se oporavim. Prije njega imala sam fotografsko pamćenje, stoga sam morala naučiti kako je to učiti. Kada je moj mozak konačno profunkcionirao, polako sam se počela vraćati, ali više nisam znala kako trebam glumiti. No jednostavno sam se pustila i krenula u sve to - nisam imala nikakav plan, niti sam znala što i kako trebam napraviti. Bilo je to neopisivo iskustvo, stoga mi je bilo fantastično to što sam se mogla uživjeti u lik u kojem ne trebam ništa skrivati.

  • +30
Sharon Stone Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Olivia je istodobno smušena, ranjiva, bijedna i narcisoidna.

Ed je napisao te nevjerojatne tekstove posebno za mene, u kojima Olivia može izgovoriti sve te ludosti, koje na prvu možda djeluju zločesto, no njezina namjera nije takva. 

Nekako mi se čini da je Olivia zbog svog tog uspjeha u prošlosti, čime je dokazala da je briljantna i talentirana, moćna i bogata, nekako u sadašnjosti izgubila fokus.

Mislim da je zamrznuta u vremenu. Sviđa joj se to, nazovimo ga, frigidno okruženje u kojem se trenutno nalazi, koje je zapravo odraz njezinog unutarnjeg stanja. Nalazi se u tom čudnom, zamrznutom prostoru. Jednostavno je zarobljena i ne zna kako se izvući.

  • +13
Sva lica Sharon Stone Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jeste li se zbog toga toliko povezali s njom?

Da vam budem iskrena, Rob Reiner jednom mi je davno rekao nešto fantastično. Rekao je: 'Ne moraš osjećati bol da bi bila uspješna glumica, no moraš znati kako je to osjećati bol.' Prolazeći kroz sva ta s...a kroz koja sam prošla, zaista se nadam da mi je to pomoglo u mom poslu.