više ne želi šutjeti

Severina kod Šprajca: 'Zbog borbe oko skrbništva izgubila sam dijete'

19.06.2017 u 23:39

Bionic
Reading

Posljednjih dana jedna od najvrućih tema bila je Severina i privremena mjera zagrebačkog Općinskog građanskog suda po kojoj njezin sin Aleksandar tjedan dana živi s njom, a tjedan s ocem Milanom Popovićem. Pjevačica je u ponedjeljak navečer u 'RTL Direktu' u vrlo dirljivom i traumatičnom razgovoru otvorila dušu Zoranu Šprajcu

Pjevačica trenutno proživljava vrlo teške životne trenutke. Prema privremenoj mjeri sutkinje sa zagrebačkog Općinskog građanskog suda, krajem travnja odlučeno je da će zajedničku skrb nad sinom Aleksandrom dijeliti u omjeru koji mnogo više ide na ruku ocu, a ne majci. Severinini odvjetnici izračunali su da sina neće smjeti vidjeti više od 200 dana u godini.

Poznate i nepoznate mame okupile su se u grupi na Facebooku 'I ja sam majka' da bi dale podršku Severini, ali i svim majkama koje se bore za skrbništvo nad svojom djecom. Među njima je i 42-godišnja Splićanka Nina Kuluz kojoj doslovce prijeti 'ovrha' djeteta, sedmogodišnjeg sina Cesarea. 

'Motivirala me njezina priča. Razgovarala sam s njezinom prijateljicom, zakazao je sustav. Vaši novinari su mi protekle četiri godine stalno nudili mikrofon, a ja sam pričala o onome što najbolje znam, a to je pjesma, jer je moj život pjesma, međutim, mislim da sada više nije vrijeme za šutnju. Ja sam se stalno vodila time da je šutnja zlato jer sam htjela zaštititi svoje dijete. No sada jer ga moram zaštiti, moram progovoriti', započela je Severina svoju priču.

'Kada sam odlučila otići iz te veze, koja je bila psihičko maltretiranje, Milan mi je prijetio da će mi zagorčati život i uzeti glasnogovornika, u medijima pričati o meni. Ja sam mislila da je samo ljut, ali točka na 'i' je bila kad je rekao da će mi oduzeti dijete i da smo u Americi, da bi me zgazio. Mislila sam da će ga ta ljutnja proći, međutim, sada se busa ravnopravnim roditeljstvom i tim izrazima, vjerojatno ponukan svojim odvjetnicima koji su mu to rekli. Moram nešto reći o roditeljstvu. Naime, da biste bili dobar roditelj, prije svega morate biti dobar čovjek. Ako pričamo o roditeljstvu, do treće godine Aleksandrova života Milan Popović ga nije vidio točno 18 mjeseci. Čak je i na sudu priznao i rekao da je mislio da muškarac nije potreban djetetu u toj prvoj godini. Do objave moje veze sa sadašnjim suprugom, Milan nije izvršavao svoje obaveze. Nije ga zvao ni za ovaj, ni za prošli, ni za pretprošli rođendan. Trebao ga je zvati večeras u 20 sati po toj nakaradnoj privremenoj mjeri, ali ga nije nazvao. Znači, pričati o zajedničkom roditeljstvu, a ne sudjelovati u roditeljstvu, to su dva različita termina', rekla je Severina.

U obraćanju Zoranu Šprajcu dodala je kako je Milan Popović izjavio da ona ima sindrom zlurade majke.

'Zaista sam bila zlurada, možda bih mogla reći dosadna majka. Ja sam ga zvala i slala mu poruke, pogotovo prvih godinu dana odrastanja dok sam još bila emotivno involvirana. On je propustio prvi zub, prvo hodanje, propustio je pola Aleksandrova života', otkrila je Severina. Ona je, kaže, bila ta koja je stvarala kontakte i koja mu je dosađivala.

Zakazao je, kaže, Centar za socijalnu službu Maksimir, a u Centru Črnomerec je vršen pritisak. Obrušila se i na sutkinju Veru Nikić i privremenu mjeru koju je donijela: 'Ovo nije prva nakaradna mjera sutkinje Vere Nikić. Prošle godine donijela je mjeru da Aleksandar četiri mjeseca ne ide u vrtić. Promrmljala je nešto o 'estradnom nastupu' i izbacila me iz sudnice te donijela privremenu mjeru da dijete ne ide u vrtić.'

Severina je progovorila i o Milanovu boravku u Zagrebu. 'Prema mojim informacijama, Milan Popović u Zagrebu ima vezu, ne bih o njenom imenu, ali ona ima dvoje djece od sedam i pet godina, a moj Aleksandar se s njima druži. Muž je ispričao da su se zbog Milana razveli prije tri mjeseca. Njena djeca su ostala zaštićena, a moj Aleksandar nema to pravo', ističe pjevačica.

Tijekom svog emotivnog intervjua priznala je da je išla na umjetnu oplodnju, o čemu ranije nikad do sada nije govorila, a prvi put je javno izjavila da je zbog količine stresa kroz koju je prolazila, izgubila dijete koje je čekala s Igorom Kojićem.

'Ja sam ponosna majka svog djeteta, a Milan Popović je čovjek koji se samo slika', zaključila je Severina te se prisjetila  situacije kada je nakon rođenja Aleksandra Milan tražio njezina menadžera Tomicu Petrovića da kontaktira časopis Gloriju i proda fotografije.

Poručila je svim majkama da ne posustaju, a premijeru Andreju Plenkoviću da ispita rad ministarstava.

'Svako dijete je blagoslov, to je nešto najljepše što se može dogoditi', ističe pjevačica. 

Cijeli intervju pogledajte na RTL Direkt.

I ❤ ST #myhometown #najlipsigradnasvitu #split #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina

A post shared by Severina Kojic (@severina) on