LAURA PREPON

Scijentološka crkva ostala bez još jedne slavne osobe: Zvijezda serije 'Lude sedamdesete' otkrila dugo čuvanu tajnu

17.08.2021 u 23:47

Bionic
Reading

Zvijezda serije 'Lude sedamdesete' i 'Narančasta je nova crna', poput brojnih kolega iz holivudske industrije, smatrala se pripadnicom Scijentološke crkve, a sada je brojne iznenadila otkrivši kako ju je napustila prije pet godina

'Više ne prakticiram scijentologiju. Otkad sam bila dijete oduvijek sam bila otvorena po pitanju vjere. Odgajana sam u obitelji katolika i židova. Molila sam se u crkvama, meditirala u hramovima, a zanimala sam se i za kinesku tradicionalnu medicinu', priznaje američka glumica Laura Prepon pritom otkrivši kako je Scijentološku crkvu napustila prije punih pet godina.

  • +5
Laura Prepon Izvor: Profimedia / Autor: Alberto E. Rodriguez / Getty images / Profimedia

Sa suprugom Benom Fosterom, kako sama kaže, nikada nije prakticirala scijentologiju već meditaciju, a svojevoljnim napuštanjem Scijentološke crkve pridružila se zvijezdama poput Jerryja Seinfelda, Nicole Kidman, Demi Moore i Brada Pitta.

Ovijena velom tajne, Scijentološka crkva, koju je 1953. osnovao američki autor znanstvene fantastike i fantastičnih priča L. Ron Hubbard, jedna je od danas najkontroverznijih religija na svijetu. U desetljećima od osnivanja crkva se više puta našla na udaru zbog stava prema psihijatriji, visokih troškova, navodnog maltretiranja članova i općenito zbog svog legitimiteta kao religije.

Hubbard je osmislio i 'Project Celebrity', pisani program koji scijentolozima nudi nagrade za dovođenje najvećih holivudskih imena, zahvaljujući čemu su tijekom godina regrutirana brojna poznata imena.