'I TEK TAKO'

Sada se sve zna: Faca objasnio pravi razlog zašto ga Carrie nije niti pokušala spasiti u nastavku 'Seksa i grada'

15.12.2021 u 15:15

Bionic
Reading

Fanovi 'Seks i grada' s velikim su veseljem iščekivali povratak omiljene družine njujorških prijateljica u seriji 'I tek tako' na HBO Max, a zatim je uslijedio ogroman šok nakon što je u u prvoj epizodi smrtno stradao Mr. Big, odnosno Carriein Faca od srčanog udara

Chris Noth, glumac kojeg je proslavila ta uloga sad je konačno objasnio zbog čega je njegov lik morao već na početku dugoočekivanog nastavka skončati život.

John Preston, odnosno Faca doživi srčani udar nakon što je završio svoju 1000. vožnju Pelotonom i na kraju tragično umire u svojoj luksuznoj kupaonici, baš kad se Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) vraća kući.

Carrie ga pronalazi u kupaonici, doziva ga, plače i jeca, a u drugoj epizodi vidimo Facin sprovod.

Svi koji su gledali spomenutu scenu pitali su se: 'Pa Carrie, k vragu zgrabi telefon i zovi hitnu pomoć!'.

Noth se za Vogue prisjetio razgovora s autorom serije 'I tek tako' Michaelom Patrickom Kingom o smrti njegovog lika.

  • +18
'I tek tako...' Izvor: HBO / Autor: HBO

'U jednoj stvari smo se Michael i ja složili: oboje smo to nazvali Bonnie i Clydeov trenutak, a to je onaj trenutak kada će Bonnie i Clydea biti izrešetani mecima. Warren Beatty i Faye Dunaway, oni gledaju jedno u drugo i znaju dobro da je to kraj', rekao je 67-godišnji glumac.

Dodaje kako je po njemu ta scena bila jako lijepa.

  • +12
Interijeri u seriji 'I tek tako...' Izvor: Profimedia / Autor: HBO MAX / Planet / Profimedia

'Znali smo da to moramo imati, da jednostavno Faca ne trebao umrijeti sam u kupaonici. Morao je postojati taj zadnji trenutak i bez riječi, bez otrcanog dijaloga, samo pogled, i mislim da je to King učinio vrlo lijepim. Bilo je jako važno za oboje pronaći način da provedemo taj posljednji trenutak zajedno, a ne da ona uđe i nađe Facu mrtvog u kupaonici. To mi je bilo bitno kad smo dogovarali povratak. A ostalo je samo kemija sa SJP... Mi se poznajemo već jako dugo', objašnjava on.

U tom je intervjuu, Chris Noth također otkrio da mu se ta ideja o umiranju nije toliko isprva sviđala.

'Ipak, uvijek sam znao da je Michael Patrick King potpuno posvećen scenariju, snimanju i montaži, tako da sam se osjećao vrlo ugodno i s tim činom smrti u seriji', mišljenja je Faca.