ČEKANJU JE KRAJ

S odgodom od godinu i pol dana konačno je stigao posljednji trailer za 'No Time To Die', film o James Bondu kojega posljednji put glumi Daniel Craig

01.09.2021 u 10:53

Bionic
Reading

Sasvim prigodno, obzirom na odgodu od dugih 18 mjeseci, posljednji trailer za posljednji nastup Daniela Craiga u ulozi agenta 007 započinje riječima 'Čekanju je kraj', a film bi se u kinima napokon trebao pojaviti 30. rujna

Bond se u sveobuhvatnom traileru suočava licem u lice sa zarobljenim neprijateljem Ernstom Stavrom Blofeldom, kojeg glumi Christoph Waltz.

Iz trailera se da naslutiti da bi stari neprijatelji čak mogli biti prisiljeni na sklapanje nelagodnog saveza.

'James, sudbina nas ponovno okuplja. Sad je tvoj neprijatelj i moj neprijatelj. Kako se to dogodilo?', kaže Blofeld, a Bond mu sa svojim prepoznatljivim smiješkom odgovara: 'Pa, živiš dovoljno dugo'.

U akcijom nabijenom traileru vidimo Bonda kako napada jurišnom puškom, ispaljuje poznate mitraljeske rafale iz farova driftajući svojim Aston Martinom i leti nebu pod oblake u avionu kojim upravlja žena, 00 agentica nomi, koju glumi Lashana Lynch.

Kubnska zvijezda Ana de Armas, kao CIA-ina operativka Paloma, u traileru ispaljuje rafale, ali i high-kickove na neprijatelje, a kao glavni negativac u Craigovom posljednjem, petom pojavljivanju u ulozi Bonda, pojavljuje se Safin. Glumi ga oskarovac Remi Malek s licem punim ožiljaka i uznemirujućom bijelom maskom.

'Obojica iskorjenjujemo ljude kako bismo svijet učinili boljim mjestom', progunđa Safin u jednom trenutku pa doda: 'Ja samo želim biti malo uredniji'.

U treileru se pojavljuje i predmet Bondovog ljubavnog interesa Madeleine Swann, koju glumi Lea Seydoux, s kojom je 007 pobjegao krajem 2015. godine u filmu 'Spectre'.

Ostavljajući neobično nervozan dojam, Swann držeći zagonetni fascikl upozorava Bonda 'Ne znaš što je ovo?', a koji trenutak kasnije vidimo Bonda koji pali poruku s napisom 'oprosti mi'.

U skladu s produkcijom koja je odgođena zbog pandemije Covida, ton trailera djeluje dosta mračno i apokaliptično pa Bond na kraju govori: 'Ako to ne učinimo, ništa više neće ostati za spasiti'.

Obožavateljima slavnog agenta ostaje još samo pričekati do kraja ovog mjeseca kako bi se uvjerili hoće li njihov heroj nastaviti tradiciju te još jednom spasiti svijet, i usput zgrabiti djevojku.