od 17. do 20. kolovoza

Romantični mediteranski ugođaj parka Sustipan u Splitu i ovo ljeto učinit će festival 'S okusom soli…' najljepšom glazbenom pozornicom

01.07.2022 u 14:17

Bionic
Reading

17.8. u 21h QUEEN SYMPHONY REAL TRIBUTE, 18.8. u 21h KLAPA RIŠPET 19.8. u 21h, BOŽO VREĆO 20.8. u 21h, VLATKO STEFANOVSKI I V3 TRIO

Glazbena čarolija festivala 'S okusom soli...' na splitski Sustipan, svake večeri od 17. do 20. kolovoza u 21 sat, dovodi vrhunske izvođače. Intimna atmosfera ove jedinstvene lokacije postat će pozornica za Vlatka Stefanovskog i V3 Trio, Božu Vreću, klapu Rišpet i Queen Symphony Real Tribute. Sustipansku publiku zadivit će svojim dobro poznatim melodijama i suvremenim glazbenim aranžmanima. Festival 'S okusom soli…' jamči izvrsnu glazbu, predivan ugođaj, zvuk valova i miris ljeta. To je ljetni događaj koji se ne propušta! Ulaznice za svaku koncertnu večer posebno mogu se kupiti preko sustava Eventim.hr te Croatia Tickets, a na dan koncerata ulaznice će se moći kupiti na samom ulazu.

Festival prve večeri festivala, 17. kolovoza, u 21 sat, otvara najpoznatiji europski tribute band Queen Symphony Real Tribute. Nakon međunarodnih turneja proglašeni su najboljim Queen tribute bendom na svijetu, a u Splitu im dolazi moćno pojačanje u obliku simfonijskog orkestra u sastavu od 42 instrumentalista i 16 članova zbora. Zajedno će 'oživjeti' uspomenu na jednog od najvećih rock bendova svih vremena te jednog od najvećih pjevača u povijesti, Freddie Mercuryja.

Drugu večer festivala, 18. kolovoza u 21 sat, u rodnom Splitu nakon dvije godine nastupa naša najpoznatija klapa Rišpet. Brojne hitove klape teško je nabrojati. Njihova kreativnost privlači, raduje i osvaja publiku. Stihovi njihovih pjesama prepuni su ljubavi i prožeti mediteranskim ugođajem. Nastupaju uz Peru Kozomaru i Ivu Amulića, što će nedvojbeno dati posebnu emociju ljetnom romantičnom ugođaju Sustipana. Bit će to nezaboravan glazbeni nastup jedne od naših najnagrađivanijih i najtraženijih klapa.

Treće večeri festivala, 19. kolovoza u 21 sat, na Sustipan dolazi katarzičan nastup Bože Vreće. Njegov anđeoski glas pjeva o najdubljim emocijama s kojima se svi poistovjećuju. Svojim jedinstvenim castrato glasom pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći. Na ovom koncertu ovaj lirski tenor stvorit će magiju ispovjednim stihovima i priznanjima ljubavi. Pridružite se njegovoj sve široj i brojnijoj publici u uživanju u novim sevdah tekstovima, od 'Lejlije' pa sve do 'Sabe', koje je Božo napravio u suradnji s osebujnim umjetnicima svjetskog glasa. Od njegovog koncerta možete očekivati potpuni sufi trans koji u sebi nosi izvorno oslobođen sevdah.

Četvrte večeri, 20. kolovoza, festival će koncertom s početkom u 21 sat zatvoriti virtuoz Vlatko Stefanovski u zajedničkom nastupu s V3 triom. Vlatko Stefanovski je jedan od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, svjetski poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Trio V3 će ovom prilikom izvedbu virtuoza upotpuniti dodatkom bas gitare i bubnjeva. Zajedno će stvarati zvučne pejsaže u maestralnim kombinacijama etno jazza, rocka, jazz fusiona i blues glazbe koje malo tko može odsvirati.

Uživajte u čaroliji glazbenih večeri u predivnom parku Sustipan u Splitu. Ulaznice za svaku koncertnu večer posebno možete kupiti preko sustava Eventim.hr te Croatia Tickets, a na dan koncerata ulaznice će se moći kupiti na samom ulazu.