U BRAKU je s kantautorom

Rijetki znaju kako izgleda i čime se bavi samozatajna kći Arsena Dedića

09.11.2023 u 12:11

Bionic
Reading

Sandra Dedić Slavica ne pojavljuje se često u javnosti. Zadnji put se to dogodilo krajem lipnja, kad je u sklopu Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik, u Kući umjetnosti Arsen, predstavljena knjiga Diane Šetke 'Arsen – Sjećanja'. Tek njezin suprug, glazbenik Alen Slavica, ponekad objavi poneku zajedničku fotografiju na društvenim mrežama

Alen Slavica, estradna zvijezda bivše države tijekom 80-ih, u dugogodišnjem je skladnom i sretnom braku sa Sandrom Dedić Slavica, a povodom njezinog velikog dana na društvenim mrežama objavio je nježnu posvetu: 'Sretan rođendan mojoj Sandri', uz fotografiju na kojoj nazdravljaju.

Sandra je dijete velikana hrvatske glazbe Arsena Dedića iz njegovog prvog braka sa slikaricom Vesnom Suligoj. U Splitu je 1981. godine završila Srednju umjetničku školu (smjer industrijski dizajn), a nakon toga i Tekstilno-tehnološki fakultet, gdje je 1984. diplomirala u zvanju tekstilnog dizajnera. Godinu poslije odlazi u Los Angeles, gdje je dobila posao u tekstilnoj kući.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

 

Među ostalim je 1993. ostvarila suradnju s poznatim dizajnerom Bobom Mackiejem asistirajući u kreiranju večernjih haljina za Cher. S Mackiejem je dizajnirala i kolekciju svilenih šalova za robnu kuću Macy’s, za koju je također projektirala dizajn za pletivo i vezove. Sandra je u Americi upoznala dvije godine mlađeg Alena, koji je došao u SAD nešto prije Domovinskog rata.

U Hrvatsku su se zajedno vratili 2006., ostali devet godina u kući u Žaboriću, a onda joj je iz kompanije za koju je online radila preporučeno da bi zbog posla bilo dobro da dođe u Ameriku. Kao kruna ljubavi, 2011. godine rodila im se kći Ema, koja je naslijedila umjetničke gene te je zanima ples, kao i mjuzikl i teatar. Sretna obitelj ljeti najviše voli boraviti u Žaboriću. Ovog ljeta su u Kući umjetnosti Arsen svi pozirali na predstavljanju knjige Diane Šetke 'Arsen – Sjećanja'.

  • +3
Sandra Dedić Slavica Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX