zlatni globusi

Ricky Gervais bio je brutalan: 'Nemojte držati političke govore. Ne znate ništa o stvarnom svijetu. Većina vas je provela manje vremena u školi nego Greta Thunberg'

06.01.2020 u 12:32

Bionic
Reading

Zlatne globuse i ove je godine, peti put zaredom vodio britanski komičar britkog jezika Ricky Gervais koji je, kao što se od njga i očekivalo, izrešetao Hollywood proglasivši ga licemjernim i zamolio je dobitnike nagrada da ne drže političke govore.

Dodjela 77. Zlatnih globusa održala se u hotelu International Ballroom Beverly Hilton u Los Angelesu, a Gervais je, čini se, poprilično prodrmao prisutne zvijezde pogotovo kad je spomenuo milijardera optuženog za vođenje pedofilskoe mreže Jeffreyja Epsteina.

'[Netflixova serija 'Afterlife'] je serija o čovjeku koji se želi ubiti... Oprez spoiler, stiže druga sezona, tako da se nije ubio... baš kao i Jeffrey Epstein.'

Publika je pomalo šokirano uzdahnula, a on je dodao: 'Umuknite. Znam da je on vaš prijatelj, ali nije me briga.' Inače, Epstein je u kolovozu pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji gdje je čekao suđenje za niz seksualnih zločina.

Gervais je također udario po licemjerju holivudskih zvijezda koje istovremeno drže govore o moralu i rade za kompanije kojima nije do morala.

Izvor: Društvene mreže

'Kažete da ste se probudili, ali tvrtke za koje radite su nevjerojatne. Apple, Amazon, Disney...Da ISIS pokrene uslugu streaminga, nazvali biste svog agenta. Dakle, ako osvojite nagradu večeras, nemojte je koristiti kao platformu za politički govor. Niste u mogućnosti držati predavanje javnosti o bilo čemu. Ne znate ništa o stvarnom svijetu. Većina vas je provela manje vremena u školi nego Greta Thunberg. Pa ako pobijedite, prihvatite svoju malu nagradu, zahvalite se agentu i vašem bogu, a zatim odje****' bio je oštar Gervais.

Nije poštedio ni glumicu Felicity Huffman koja je je završila u zatvoru zbog skandala s korupcijom vezanom uz upise na koledž.

  • +17
Dodjela nagrada Golden Globe 2020. Izvor: Profimedia / Autor: AXELLE/BAUER-GRIFFIN / MEGA / Mega Agency / Profimedia

'Došli ste ovdje u svojim limuzinama. Večeras sam i ja došao limuzinom, a registarsku tablicu izradila mi je Felicity Huffman' nastavio je aludirajući na njen boravak u zatvoru. 'Žao mi je njene kćeri. To mora da je najneugodnija stvar koja joj se ikada dogodila, a njen otac glumio je u 'Divljacima na kotačima'' dodao je dok publika nije mogla sakriti koliko je šokirana. Tom Hanks je bio vidno zapanjen.

Osvrnuo se i na #MeToo eru, rekavši da u dvorani ima mnoštvo zvijezda, a svima je jedno zajedničko: 'Svi se plaše Ronana Farrowa', rekao je Gervais, aludirajući na ključnu ulogu Farrowa u sprečavanju seksualno nedoličnog ponašanja u Hollywoodu i razotkrivanju producenta Harveyja Weinsteina.

Kasnije je Gervais predstavio za film 'Birdbox', opisujući ga kao 'film u kojem ljudi preživljavaju glumeći da ne vide ništa. Kao da rade za Harveyja Weinsteina.'

Slavlje na beverly hillsu

Pogledajte kako je bilo na dodjeli Zlatnih globusa i tko je sve došao

Pogledaj galeriju

Gervais se također rugao onome što je opisao kao 'filmovi pedofila'.

'Uzimajući u obzir sve vas perverznjake, bila je to velika godina za filmove pedofila. 'Preživjeti R. Kellyja', 'Napuštajući Neverland', 'Dva pape'' kazao je.

Potom se obratio Leonardu DiCapriju ironizirajući njegov ukus prema mladim ljepoticama: 'Je'Bilo jednom u Hollywoodu' je film koji traje skoro tri sata. Leonardo DiCaprio došao je na premijeru i do kraja filma mu je pratilja postala previše stara. '

Kamere su uhvatile DiCapriovu reakciju i činilo se da je glumac, koji trenutno izlazi s 22-godišnjom Camilom Morrone, sprema zabaviti se na vlastiti račun, dok su se svi glasno smijali. 'Čak bi ti i princ Andrew mogao reći: 'hajde, Leo prijatelju, skoro ti je 50, sine', dodao je Gervais ošinuvši i princa Andrewa zbog prijateljskih odnosa s osuđenim pedofilom Epsteinom i optužbi za pedofiliju i na njegov račun.