Louis Gossett

Richard Gere shrvan zbog smrti kolege iz filma 'Oficir i džentlmen'

29.03.2024 u 22:41

Bionic
Reading

Danas je objavljeno kako je glumac Louis Gossett preminuo u 87. godini života, a tužna je vijest stigla i do Richarda Gerea koji je s njime dijelio set filma 'Oficir i džentlmen'

U četvrtak navečer u Santa Monici u Kaliforniji preminuo je glumac Louis Gossett. Umro je u 87. godini života, a uzrok smrti još uvijek nije otkriven. Obitelj se u objavi zahvalila svima na lijepim riječima sućuti, a lijepa sjećanja na kolegu ima i glumac Richard Gere koji je u osamdesetima s Gossettom dijelio set filma 'Oficir i džentlmen'.

Uz Gerea kao mladog vojnika na obuci, Gosset je glumio narednika Emila Foleya, instruktora vježbi koji je bio nadređen Gereovom liku Zacku Mayou u filmu iz 1982. godine. Film iznimno bitan jer je Gossettu donio Oscara za najboljeg sporednog glumca, što ga čini prvim crnim izvođačem koji je osvojio Oscara za sporednog glumca.

Namirnice koje snižavaju visoki tlak Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Richard Gere se za People prisjetio kolege opisavši ga kao vrlo dragog čovjeka koji je svoj posao shvaćao vrlo ozbiljno te ulogama pristupao istraživački.

'Cijelo je vrijeme ostao u liku. Mislim da ga nikad nismo vidjeli u društvu. Bio je narednik vježbe 24 sata dnevno, što se jasno vidjelo u njegovom radu. Diktirao je svaku scenu u kojoj je bio', rekao je Gere dodavši: 'Svi smo bili tako ponosni na njega kada je osvojio svog Oscara.'

Film 'Oficir i džentlmen' bio je nominiran za čak šest zlatnih kipića, od kojih je osvojio dva - za najboljeg sporednog glumca te za najbolju originalnu pjesmu.

doza inspiracije

Jednostavne, a tako glamurozne: Ove frizure s crvenog tepiha Oscara lako ćete i sami kopirati

Pogledaj galeriju