EMOCIONALNO I VERBALNO ZLOSTAVLJANJE

Rock zvijezda pod teškim optužbama: 'Nisam savršen, počinio sam mnoge greške. Ispričavam se'

14.02.2019 u 18:36

Bionic
Reading

Ryana Adamsa nekoliko je žena, uključujući i bivšu suprugu Mandy Moore, optužilo za emocionalno i verbalno zlostavljanje, a u članku objavljenom u New York Timesu optužuju ga da im je i nudio pomoć oko napretka u karijeri u zamijenu za seks. Najmlađa među njima optužila ga je za neprimjerene online razgovore koje je vodio s njom dok je još bila tinejdžerica

Glazbenik koji je zvjezdani status stekao početkom 2000-ih, zanijekao je sve optužbe iznesene u New York Timesu i ispričao svima koje je nehotice povrijedio.

'Nisam savršen čovjek i napravio sam mnogo pogrešaka. Svakome koga sam ikada nehotično povrijedio, duboko i bez zadrške se ispričavam, ali slika koju ovaj članak stvara o meni je uzmenirujuće netočna', navodi u svom priopćenju poslanom putem društvenih medija Adams i objašnjava kako su neki detalji članka pogrešno prikazani, neki su pretjerani, a neki potpuno izmišljeni.

'Nikada ne bih imao neprikladnu interakciju s nekim za koga mislim da je maloljetan', zaključio je svoje obraćanje avnosti Adams.

Jedna od sedam žena i desetak suradnika koji su izinijeli svoju priču u članku je poznata indie umjetnica Phoebe Bridgers, koja tvrdi da joj je Adams ponudio pomoć kad je imala 20 godina, obećavajući joj objavu pjesama na njegovoj izdavačkoj etiketi.

Među njima se razvila romansa, ali je on postao opsesivan i manipulativan, tvrdi Bridgers, zahtjevajući da u svakom trenutku zna gdje se ona nalazi i prijeteći joj samoubojstvom ukoliko odmah ne odgovori na njegove poruke.

Kad je okončala njihovu vezu, Adams je počeo izbjegavati objavu glazbekoju su uzajedno snimali, a povukao je i ponudu da mu ona otvara nadolazeće koncerte.

Adams je putem odvjetnika odbacio ove navode, njihov odnos opisao 'kratkim i usuglašenim', a poriče i da joj je prijetio da će zadržati njezine pjesme.

Glumica Mandy Moore u članku je opisala slučajeve njegovog destruktivnog i maničnog ponašanja tijekom njihovog šestogodišnjeg braka.

'Za njega je glazba bila točka kontrole', tvrdi Moore i navodi kako je zvijezda omalovažavala njezinu glazbenu karijeru govoreći joj stalno kako nije prava glazbenica jer ne svira niti jedan instrument.

  • +13
Ryan Adams u Tvornici kulture Izvor: Cropix / Autor: Krajac Damir / CROPIX

Djevojka koja se predstavila samo imenom Ava srednjim imenom, tvrdi da je njezin odnos s Adamsom započeo 2013. godine kada je kao tinejdžerica svirala bas. S glazbenikom se nije nikada srela, ali tijekom devet mjeseci kad je imala 15 i 16 godina, razmijenili su više od 3,2 tisuće poruka. Ava tvrdi da su njihovi razgovori postali seksualno eksplicitni.

'Uvalio bih a se u velike nevolje kad bi netko saznao da ovako razgovaramo', jedna je od poruka koju joj je poslao.

Adams je tada imao 40 godina, a u članku se tvrdi da je bio vrlo zabrinut i skeptičan oko njezine starosti te je više puta tražio da mu potvrdi da stvarno ima 18 godina.

'Kad bi saznali, ljudi bi rekli da sam kao R Kelly, lol', napisao joj je Adams u jednoj poruci, referirajućise na R&B pjevača koji se našao pod optužbama za neprimjeren odnos prema tinejdžerinma.

Adamsov odvjetnik tvrdi da se zvijezda ne sjeća da je imao bilo kakvu komunikaciju preko interneta s bilo kime i u vezi bilo čega osim glazbe.

'Ako je djevojka stvarno bila maloljetna, gospodin Adams toga nije bio svjestan', zaključio je njegov odvjetnik.