10. veljače

Prljavi rokenrol uz Kojote ove zime u Tvornici kulture

24.11.2023 u 10:39

Bionic
Reading

Subota, 10. veljače 2024. // Zagreb, Tvornica kulture

Kojoti će ove zime održati veliki koncert u Tvornici kulture. Standardni divlji i sirovi rokenrol uz jedan od najznačajnijih zagrebačkih bendova bit će začinjen promocijom triju novih singlova u subotu, 10. veljače 2024. godine kada će Kojoti ponovno zasvirati na velikoj pozornici.

Kojoti - Danima (Official Music Video) Izvor: Društvene mreže

Alen Marin (vokal), Davor Viduka (gitara, vokal), Vanja Marin (bas), Noa Rupčić (klavijature) i Bobo Grujičić (bubanj) članovi su jednog od najvažnijih bendova koji su formirali hrvatski, ali i regionalni rokenrol. Bend je osnovan 1992. godine, a devedesete su za njih bile iznimno aktivno razdoblje. Svoj su debitantski, eponimski album snimili i objavili 1995. godine. 'Halucinacija' je uslijedila samo godinu nakon, a već 1998. godine objavljen je 'Sex, Disco, Kung Fu'. Kojoti su još od početka devedesetih svirali stotine koncerata po klubovima i koncertnim dvoranama u Hrvatskoj, ali i regiji, a znakovito je da su upravo oni, još kao demo bend, otvorili prvi Fiju Briju festival 1994. godine. 'Sto milja daleko od nje', 'Razuzdan i lud', 'Zadovolji me' i 'Hodala je pola metra iznad zemlje' samo su neke od pjesama koje su zaludjele publiku diljem regije. S radom su prestali 2000. godine, a legendarni se i dugoiščekivani povratak na scenu dogodio tek 2017. godine. Nakon sedamnaestogodišnje pauze bend je, na opće oduševljenje i publike i kritike, ponovno počeo svirati nastupom na festivalu Brijačnica. Nakon toga objavljuju CD box set 'Dragocjeno, raskošno, blistavo' na kojemu su okupljeni remasteri dotadašnjih izdanja.

Kojoti - Razuzdan i lud (Official Video Remastered Sound) Izvor: Društvene mreže

Kojoti su svoj posljednji album 'Sve je pod kontrolom?' nakon više od 20 godina duge diskografske pauze objavili u ožujku 2019. godine za diskografsku kuću Dancing Bear. Album im je donio brojne pozitivne kritike te nominaciju za nagradu Porin u kategoriji za najbolji rock album godine. Ranije ove godine bend je snimio i spot za pjesmu 'Sram' s posljednjeg albuma povodom snimanja dokumentarnog filma 'Iz sve snage' u režiji Dimitra Dimitrovskog. U kolovozu 2023. godine objavili su i novi singl 'Danima' kojim najavljuju novo studijsko izdanje, a posebnost koju bend ističe jest da su stihovi inspirirani likom i djelom neponovljivog i neprežaljenog Vlade Divljana. Bend je najavio i novi singl pod naslovom ''Nismo djeca'' za koji je spot režirao Dimitar Dimitrovski.

Izvor: Društvene mreže

Kojoti će u Tvornici svirati svoje numere koje su oblikovale rokenrol scenu ovih prostora. U veljači se napokon penju na stage kako bi sa starom i novom publikom podijelili val razuzdane i surove energije te još jednom podsjetili zašto su jedan od najvažnijih bendova na našoj glazbenoj sceni.

Ulaznice po early bird cijeni od 13 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznice iznosit će 15 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 18 eura.