WILLIAM U NEMILOSTI MICHAELA SHEENA

Princ od Walesa na udaru velškog glumca jer je dijelio majice engleskoj momčadi: 'Navijat ću i za Englesku i za Wales'

16.11.2022 u 20:58

Bionic
Reading

Velški glumac Michael Sheen, otvoreni protivnik Brexita, osudio je nasljednika britanske krune jer je dijelio majice engleskoj reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo, iako nosi titulu princa od Walesa, koji će također nastupiti u Kataru

Williamov posjet trening centru engleske momčadi u ponedjeljak, prilikom čega je podijelio majice za FIFA turnir u Kataru, glumac smatra potpuno neprimjerenim.

U videu kojega je Engleski nogometni savez podijelio na društvenim mrežama princ od Walesa poručuje engleskoj momčadi kako 'svi navijamo za vas'.

'Naravno da može navijati za koga god želi, a njegova uloga predsjednika Nogometnog saveza posjet čini razumljivim. No sigurno smatra da je istovremeno držanje titule princa od Walesa potpuno neprikladno? Ni trunke srama ili osjetljivosti na problem ovdje', napisao je Sheen na Twitteru.

William se nije oglušio na Sheenovu prozivku pa je tijekom posjeta Cardiffu novinarima rekao kako će navijati i za Englesku i za Wales.

Princ William Izvor: Profimedia / Autor: Eddie Keogh - The FA / Avalon / Profimedia

'Podržavam i jedne i druge. Za Englesku više navijam u nogometu, ali u ragbiju za Wales. Dok sam odrastao, Wales nije stigao do turnira, ali podržavat ću ih cijelim putem. Dolazak na Svjetsko prvenstvo je velika stvar i podržavat ću Wales kroz taj proces', rekao je princ William.

Glumac se na članove kraljevske obitelji obrušio i u rujnu, kada je posjet kralja i kraljice Cardiffu na velški nacionalni praznik nazvao bezosjećajnim i uvredljivim.

'Postoji više od jedne priče na ovim otocima, postoji više od jedne tradicije, postoji više od jedne povijesti', rekao je Sheen, koji je prije dvije godine otkrio kako je vratio Orden Britanskog Carstva.

  • +5
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Počasnim ordenom odlikovan je 2009. od kraljice Elizabete II u Buckinghamskoj palači, a vratio ga je u znak prosvjeda zbog planova da William postane princ od Walesa. Na kontroverzni potez se odlučio prije nego što je održao predavanje o povijesti svog rodnog Walesa kako ne bi ispao licemjeran, jer je spominjao nepravde iz prošlosti koje je počinila Engleska da ih slome, kontroliraju i da ih pokore.