Krunidba kralja

Princ Harry stigao uz jedine osobe iz obitelji s kojima je u dobrim odnosima

06.05.2023 u 12:33

Bionic
Reading

Princ Harry ušetao je u Westminstersku opatiju u društvu sestrični, princeze Eugenie i princeze Beatrice, te ih samostalno pratio do svojeg mjesta u trećem redu

Jedan od najočekivanijih trenutaka krunidbe kralja Charlesa III. zbio se kada je princ Harry ušetao u Westminstersku opatiju, svega nekoliko trenutaka prije nego što će stići kraljevska kočija.

Vojvoda od Sussexa, prema najavama, stigao je bez Meghan Markle i do svog mjesta u opatiji šetao bez para, prateći sestrične princezu Eugenie i supruga Jacka Brooksbanka i princezu Beatrice sa suprugom Edom Mapellijem Mozzijem.

Princ Harry prošao je kroz Westminstersku opatiju s ukočenim osmijehom na licu te pozdravljao prisutne suptilnim mahanjem i kimanjem glavom, dok nije došao do svog mjesta u trećem redu.

S obzirom na istupanje iz kraljevske dužnosti uslijed selidbe u SAD sa suprugom Meghan Markle, princ Harry nije imao nikakve službene dužnosti u ceremoniji te joj je prisustvovao u svojstvu gledatelja.

Poznato je kako je pozvan na službeni kraljevski ručak koji će se održati u nedjelju u Buckinghamskoj palači, no nagađa se kako će prvim letom uputiti natrag u Kaliforniju kako bi stigao na proslavu četvrtog rođendana sina Archieja.

'Harry će učiniti sve što je u njegovoj moći da se vrati na vrijeme', rekao je izvor za Page Six, dodavši kako bi se trebao naći na komercijalnom letu dva sata nakon završetka krunidbe.

  • +50
Uzvanici na krunidbi kralja Charlesa Izvor: Profimedia / Autor: Jacob King / PA Images / Profimedia