SATIRIČAN PRIKAZ

Princ Harry i Meghan Markle ismijani u komičnoj seriji 'South Park', a upitna je i tužba

22.02.2023 u 09:32

Bionic
Reading

Kreatori serije 'South Park' poznati su po svom crnom humoru i nevjerojatnoj sposobnosti da kroz seriju provuku aktualnosti iz stvarnog svijeta. Posljednje epizode posvećene su Harryju i Meghan, tj. njihovoj borbi za privatnost, a satiričan prikaz naljutio je kraljevski par

Američka animirana serija 'South Park' od 1997. do danas na zanimljiv način služeći se satirom i humorom progovara o situaciji u svijetu. Dvanaestero djece i njihovih poznanika žive u gradiću South Park, a na njihov život izravno utječu događaji iz stvarnog života. Crni humor serije često je nasmijao gledatelje, a portretiranje poznatih i slavnih nerijetko je izazvalo veliku pozornost. Zanimljiva serija trenutno se bavi odbjeglim članovima britanske kraljevske obitelji, točnije prozvali su Harryja i Meghan.

Posljednja epizoda popularne serije ismijava princa Harryja i Meghan Markle, a epizoda nosi naslov 'Svjetska turneja privatnosti' ('The Worldwide Privacy Tour').

Radnja prati princa i princezu Kanade koji se odluče preseliti u Colorado kako bi se maknuli od medijske pozornosti. Cijelo vrijeme bježe od medija istovremeno privlačeći njihovu pozornost. Tijekom cijele epizode princ i princeza drže natpise 'želimo svoju privatnost' i 'prestanite nas gledati', a i na kuću stavljaju transparente o privatnosti. Aludirajući na Meghanino i Harryjevo gostovanje kod Oprah, princ i princeza dolaze s transparentima - istovremeno tražeći privatnost i pozornost.

'Kad bismo se preselili ovamo, onda bi ljudi mislili da stvarno ozbiljno želimo biti normalni', kaže princeza shvativši da ih preseljenje u Colorado zbilja udaljava od pozornosti protiv koje se bore, ali ju istovremeno i žude.

U seriji su jasno vidljive mnoge poveznice s kraljevskim parom: Kyle se žali svojim prijateljima u školi zbog kraljevskog para u susjedstvu, ponajviše princa koji po cijele dane svira bubnjeve i igra polo na travnjaku ispred kuće, a princ je napisao i knjigu koja nedvojbeno podsjeća na memoare princa Harryja. Pri obraćanju marketinškom stručnjaku u želji da izgrade vlastiti brend, on im govori da mu je princeza već poznata kao 'djevojka iz sestrinstva, glumica, influencerica i žrtva', a prinčev brend temelji na njegovim temeljnim osobinama: 'kraljevski princ, milijunaš, svjetski putnik, žrtva'.

Unatoč glasinama da su Meghan i Harry uvrijeđeni te razmatraju pokretanje pravnog postupka protiv kreatora serije, njihov glasnogovornik demantirao je te glasine.

Meghan je navodno uzrujana i iznervirana epizodama i odbija ih pogledati, ali epizode bi mogle nasmijati princa Williama. Izvor blizak Williamu otkrio je za Page Six da je princ doznao za najnovije epizode preko društvenih mreža, a ne sumnja da će ih pogledati s užitkom.

  • +8
Harry i Meghan u South Parku Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia