POSLJEDNJA FILMSKA ULOGA

Prerano preminuli Luke Perry pojavljuje se u Tarantinovom novom filmu, a kolege za njega imaju samo lijepe riječi

20.08.2019 u 12:43

Bionic
Reading

U hrvatskim kinima se od prošloga tjedna prikazuje deveti film Quentina Tarantina 'Bilo jednom... u Hollywoodu', u kojemu je svoju posljednju filmsku ulogu odigrao Luke Perry. Karijeru glumca koji je preminuo u ožujku ove godine od posljedica jakog moždanog udara obilježila je uloga Dylana McKaya, a kako je publika koja je devedesetih odrastala uz tinejdžersku seriju 'Beverly Hills, 90210' doživjela ushićenje njegovim pojavljivanjem na kino platnu, tako su ushićenje doživjeli i zvijezde filma Leonardo DiCaprio i Brad Pitt ugledavši ga na filmskom setu

Na premijeri filma u Los Angelesu, prije nešto manje od mjesec dana, Leonarda DiCaprija su zaskočili na crvenom tepihu s pitanjem o tome kakav je osjećaj bio upoznati Perryja kao njegov obožavatelj.

'Baš simpatično, on je najslađe ljudsko biće koje ste ikada mogli susresti. Odrastao sam uz njega i 'Beverli Hills' te ga doživljavao kao doslovno najkulerskijeg tipa na Zemlji. Iskreno me fasciniralo to što sam uz njega na setu i nisam vjerovao da je istina. Sjeli bi razgovarati, a on me oduševljavao koliko je nevjerojatno ljudsko biće', rekao je DiCaprio i dodao kako je njegov odlazak ogroman gubitak.

O suradnji na filmu 'Bilo jednom u... Hollywoodu', DiCaprio je govorio i u zajedničkom intervjuu glumačkih zvijezda i redatelja filma za časopis Entertainment, kazavši kako ga Perryjeva ljubaznost trenutno zadivila.

'Kao nekoga rođenog u Los Angelesu, čiji se cijeli život vrti oko ove industrije i koga je to velikom dijelom oblikovalo onakvim kakav jesam, trenutno sam osjetio uzbuđenje ugledavši Luke Perryja na setu. U mojim tinejdžerskim godinama on je bio manifestacija novoga Jamesa Deana na televiziji i svi su ludjeli za njim. Osjetio sam onaj neodoljivi osjećaj kad te zabljesne velika zvijezda', rekao je DiCaprio.

O 'leptirićima u trbuhu' koje mu je pokrenuo susret s Perryjem, 44-godišnji DiCaprio je govorio i u svibnju za časopis Esquire, u zajedničkom intervjuu s kolegom Bradom Pittom.

Samo riječi hvale imao je i 55-godišnji Brad Pitt, koji se malo preračunao s godinama.

'To je Luke f *****g Perry! Bili smo poput djece u trgovini sa slatkišima. Sjećam se da sam dolazio u studio kad se prikazivao 'Beverly Hills, 90210', a on je bio ikona kulerstva za nas kao tinejdžere', rekao je Pitt koji je rođen tri godine prije Perryja, a koji je 16-godišnjeg Dylana počeo glumiti kao 24-godišnjak.

'Pogodio me snažan nalet uzbuđenja što mi je pružena prilika glumiti s njim. Bio je nevjerojatno skroman, zadivljujući i u potpunosti predan. Teško da je mogao biti ljubazniji, predivan momak za druženje. Sjeli bi i vodili predivne razgovore, bio je zaista poseban', dodao je Pitt.

Najava za film 'Bilo jednom u Hollywoodu' Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

U Tarantinovom filmu, čija se radnja odvija u šezdesetima, Perry glumi stvarnog glumca imena Wayne Maunder koji je utjelovio Scottyja Lancera u popularnoj televizijskoj vestern seriji 'Lancer'.

Quentin Tarantino je za njega imao nekoliko uloga, ali Perry je kao odličan jahač i ljubitelj vesterna želio lik junaka vestern serije. Slavni redatelj kaže da je snimanje s njim bilo uistinu zabavno, a prisjetio se i jedne zgode sa snimanja scene s konjima.

'Kad smo radili jednu od njegovih većih scena s konjima, Luke je pogurao konja do prednjeg dijela salona, a svi ostali jahači popadali su pokraj njega. Pitao sam ga treba li pomoć, želi li da stavimo oznaku na zemlju, a on mi je odgovorio: 'Quentin, možeš baciti kovanicu od 10 centa u prašinu, a ja ću sjahati na nju. Iskoristite tu mogućnost kad svi ostali shvate kako se to radi'', prepričao je anegdotu Tarantino.

  • +18
Luke Perry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia