NAKON KRATKE I TEŠKE BOLESTI

Preminuo poznati glumac, pjevač i komičar Damir Mihanović - Ćubi

01.01.2020 u 16:42

Bionic
Reading

Nakon kratke i teške bolesti danas je u Splitu u 59. godini preminuo poznati glumac, pjevač i komičar Damir Mihanović - Ćubi

Prije nešto manje od mjesec dana brojne prijatelje Damira Mihanovića poznatijeg kao Ćubi potresla je vijest kako mu je pozlilo prilikom snimanja u Zagrebu. Nedugo nakon toga dijagnosticirana mu je zloćudna bolest.

Mihanović se nakon postavljanja dijagnoze liječio u KB Sestre milosrdnice u Zagrebu, a njegovi brojni kolege i prijatelji pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći.

  • +10
Damir Mihanović Ćubi Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Nezgodno mi je pričati o tome. Znam da mi žele pomoći iz najboljih pobuda. Ali imam dovoljno prijatelja, mogu platiti što treba. Meni dva-tri prijatelja mogu platiti što treba da nitko za to ne zna. Ne trebam nikakav novac. Mene pitaju kad mi dođu u posjet ‘što ćemo ti donijeti’. ‘Donesite mi sebe’, kažem im. Puno puta sam u ovih 40 godina radio humanitarne akcije kad nisam kući imao plaćene račune. Ali to nema nikakve veze. Ispada da prosim. Moja dva-tri prijatelja mogu riješiti račune bez da itko išta zna. Ljudi nekad u najboljoj namjeri idu napravit nešto pa pogriješe. Sad trenutno nemam se vremena baviti time. Tu shvatiš da je najdragocjenije vrijeme. Želim iskoristit vrijeme', rekao je nedavno Ćubi za 24 sata.

Posljednje dane života Ćubi je proveo u svom Splitu, a usprkos teškoj dijagnozi, javnost je redovito nasmijavao objavama na Facebooku. Preminuo je danas na Novu godinu.

U posljednjim trenucima uz Ćubija je bio njegov veliki prijatelj i potpora u teškim danima Giovanni Kovačević. Sve je išlo strašno brzo, bolest je bila jaka, toliko snažna da je iznenadila i liječnike.

'Svi smo bili u dubokoj vjeri kako će sve ovo proći s još jednom velikom Ćubijevom doskočicom, sa smijehom. U još jednoj njegovoj glumačkoj epizodi. Sto posto smo vjerovali kako će kemoterapija donijeti rezultate. Nestao je u mjesec i pol dana od početka bolesti', ne krije tugu Giovanni kojem je prijatelj preminuo na rukama.

'Šapćući mi je rekao, kao da je znao da je kraj, da mu čuvam njegove, da ih pazim, da mu budem kraj sinova, da bdijem nad njima. Rekao mi je da kažem njegovu starijem sinu Marinu da čuva mamu, baku i brata. Meni je kazao da budem tu kada im bude trebao netko blizak. Rekao mi je: 'Budi uz njih. Čuvaj mi ih.' Pitao je da mu dam ruku. Uhvatio sam ga za ruku. Zagrlio sam ga. Rekao mi je: 'Spava mi se.' Spustio je glavu. I umro. Moj prijatelj umro mi je na rukama. Teško mi je...', rekao je Giovanni za Slobodnu Dalmaciju.