TUŽAN ODLAZAK

Preminuo legendarni bubnjar Termita; od Berislava Dumenčića oprostio se i Let 3

07.07.2023 u 12:25

Bionic
Reading

Vijest da je preminuo Berislav Dumenčić, legendarni bubnjar Termita, na svom su Facebook profilu objavili članovi grupe Let 3, koji su uz tužnu objavu stavili i nekoliko njegovih fotografija

'Zbogom Kiko! Uvijek je govorio da je on ljubičasti leptir. Inače, Kiko je koautor 'Sam u vodi', a na prvoj Let 2 verziji pjesme, svirao je bubnjeve. Počivao u miru.'

Stoji to na Facebook profilu riječkog benda Let 3, koji je sa svojim obožavateljima podijelio tužnu vijest o odlasku nekadašnjeg bubnjara Termita, Berislava Dumenčića Bere.

Glazbenik je preminuo u četvrtak navečer, u 64. godini života, nakon dugih šest godina teške borbe s karcinomom prostate.

Termiti su bili riječki punk bend koji je obilježio riječku glazbenu scenu i općenito glazbenu kulturu krajem 70-ih i u prvoj polovici 80-ih, a prvi nastup imali su u riječkom klubu Modra 23. listopada 1978. godine.

Osim Bere, Predraga Kraljevića Kralja i Damira Martinovića Mrleta, članovi benda bili su i Robert Tičić (gitara) i Josip Krošnjak Pepi (klavijature).