zvijezda seinfelda

Preminula je Estelle Harris, najpoznatija po ulozi vječno nezadovoljne majke Georgea Costanze

03.04.2022 u 08:51

Bionic
Reading

Glumica Estelle Harris, poznata po ulozi vječno nezadovoljne majke Georgea Costanze u televizijskom klasiku 'Seinfeld', preminula je u dobi od 93 godine

Američka glumica Estelle Harris umrla je prirodnom smrću Palm Desertu u Kaliforniji, donosi magazin People. Poznata glumica imala je 93. godine. Tužnu vijest objavila je glumičina obitelj. 'S najvećim žaljenjem i tugom objavljujemo da je Estelle Harris preminula večeras u 18:25', rekao je njezin sin Glen Harris. 'Njezina dobrota, strast, osjećajnost, humor, empatija i ljubav bili su praktički bez premca, a užasno će nedostajati svima koji su je poznavali', dodao je.

Estelle se proslavila ulogom vječno nezadovoljne majke Georgea Costanze, čiji je lik odlično utjelovio Jason Alexander u televizijskom klasiku 'Seinfeld'. Osim po toj ulozi, ljubitelji filma pamte je i kao glas Krumpiroslave iz 'Priče o igračkama'. Zapažene uloge odigrala je i u filmovima 'This Is My Life' (1992.), 'Out to Sea'(1997.) i 'The Odd Couple II' (1998.).

  • +3
Estelle Harris Izvor: Profimedia / Autor: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Rođena je kao Estelle Nussbaum 4. travnja 1928. na Manhattanu, a glumačku karijeru započela relativno kasno, u svojim 40-ima. Karijeru u Hollywoodu je započela u 'Looking Up', a potom i u 'Once Upon a Time in America' prije nego što je nastupila u tri epizode u 'Night Courtu'.

Bila je u braku sa svojim pokojnim suprugom Sy Harrisom od 1953. sve do njegove smrti u siječnju 2021., a iza para je otalo troje djece - Eric, Glen i Taryn te tri unuka i praunuk.