sretno stigli

Povratak Vlaja s Himalaje: Vedran Mlikota s ekipom već sutra na Biokovu

11.10.2017 u 11:53

Bionic
Reading

Članovi ekspedicije Vlaji na Himalaji, koji su 1. listopada, predvođeni Stipom Božićem i Vedranom Mlikotom, osvojili 6.476 metara visok vrh Mera Peak, u utorak popodne su stigli u Zagvozd te im je priređena velika fešta. Svoje prve dojmove s ekspedicije i s tuluma za doček za tportal ispričao je Vedran Mlikota

U utorak poslijepodne cijeli Zagvozd je na Trgu glumaca u središtu te male zabiokovske općine dočekao ekspediciju Vlaji na Himalaji, koja se sretno vratila nakon gotovo mjesec dana. Zajedno s glumcem i glavnim 'krivcem' za ekspediciju, Vedranom Mlikotom, uživali su u fešti koja im je pripremljena.

'Napravljen nam je fantastičan doček, dočekale su nas stotine ljudi. Svojim dolaskom su nas posebno iznenadili prijatelji iz Skradina Ante Pižić i Ante Jokota, koji su nam priredili skradinski rižot, pa ekipa iz Ploča, a Pavo Jerković iz Opuzena nam je donio teću brujeta. Pekli su se odojci, spremao lovački gulaš. Bili su s nama brojni prijatelji iz okolnih mjesta koji su nas podržali prijateljski i sponzorski. Oko ponoći smo se razišli jer smo svi dosta umorni od puta', rekao nam je Vedran Mlikota.

Glumac kaže kako se ekipa vratila s po nekoliko kilograma manje tjelesne težine, a da su ondje jeli uglavnom povrće, jaja i rižu.

'Uz svu pripremu, koja je trajala čak dvije godine, imali smo sreću jer nas je vrijeme poslužilo - u povratku je napadao snijeg od metra', kaže zadovoljni, ali umorni Vedran Mlikota, dodajući kako je to velik uspjeh za sve - Planinarsko društvo sveti Jure iz Zagvozda i cijeli Zagvozd. O novim ciljevima rano je govoriti.

'Prvo se trebaju sleći dojmovi. Želja ima, ali vidjet ćemo. Sigurno ćemo opet na Himalaju, samo još ne znamo u kojem sastavu. Naša 'prstenova družina' će se sada rasformirati. Dio nas već sutra ide na Biokovo, da ga nakon visina koje smo prošli pozdravimo i vidimo u kojem su nam stanju noge. Postavit ćemo ondje nekoliko molitvenih zastavica i pokloniti se svetom Juri, čije ime nosi naše planinarsko društvo', otkrio je glumac.

  • +20
Doček članova ekspedicije Vlaji na Himalaji Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL