EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ

Povod operacije sarajevskog glumca ipak nije mala povreda: Zbog tromboze je mogao ostati bez palca

03.11.2019 u 19:15

Bionic
Reading

Glumac Emir Hadžihafizbegović u kolovozu je koračao crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala bez ikakvih naznaka zdravstvenih teškoća pa su mnogi ostali u čudu kada je nekoliko dana kasnije završio na hitnoj operciji noge

Zbog hitne operacije 20. kolovoza otkazane su izvedbe predstave 'Sjećaš li se Dolly Bell' u Budvi i Tivtu zakazane za 26. i 27. kolovoza, a glumac je izjavio kako se ne radi o nikakvoj teškoj operaciji te da ubrzo ide doma jer je riječ o maloj povredi.

Kako je otkrio za Gloriju, uzrok operacije ipak nije bila mala povreda, nego venska tromboza u desnoj nozi zbog koje mu je čak prijetila amputacija palca.

Hadžihafizbegović se naime već godinama uspješno nosi s dijabetesom, a kad mu se početkom srpnja na desnoj nozi pojavio plik, pripisao je to činjenici da cijele dane, zbog snimanja novog filma Jasmile Žbalić, provodi u vojničkim čizmama.

Početkom Sarajevo Film Festivala javila mu se lagana temperatura ali je popio tablete i otišao na premijeru svog filma 'Sin'. Na premijeru nizozemskog filma u kojem isto glumi nije mogao, jer se temeratura povisila, a noga počela otjecati. Do jutra je kaže bila crvena i tri broja veća pa je otišao u bolnicu gdje su ga hitno operirali zbog tromboze.

Dva tjedna nakon operacije, stopalo nije izgledalo najbolje, osobito palac, pa su ga liječnici upozorili i na mogućnost amputacije ukoliko mu se ne vrati cirkulacija.

Odlučio se ne predati, nabavio je posebne cipele za dijabetičare i krenuo na različite tretmane, uključujući i barokomoru, te je opasnost od amputacije otklonjena, ali probe i predstave, kao i onu nedavno na Gavellinim večerima, odrađuje pod injekcijama protiv bolova.