SLABA NA NEPRAVDU

Postala junakinja: Supruga slavnog pjevača sve je iznenadila svojom nesebičnom gestom, a vijest se proširila munjevitom brzinom

31.05.2020 u 15:53

Bionic
Reading

Slavna manekenka i supruga Johna Legenda, Chrissy Teigen, postala je internet senzacija nakon što je putem Twittera obznanila kako donira 200 tisuća dolara za plaćanje jamčevine uhićenim prosvjednicima koji su se na ulicama SAD-a pobunili protiv ubojstva Georgea Floyda i rasizma koji vlada u svijetu

Sukobi između prosvjednika i policajaca potresali su petu noć zaredom američke gradove unatoč policijskom satu koje su vlasti proglasile u nekima od njih kako bi smirile gnjev zapaljen smrću crnca Georgea Floyda. Zbog nemira koji su uzeli maha na ulice diljem SAD-a izašlo je 13.000 pripadnika Nacionalne garde te je samo u New Yorku uhićeno više od 200 provjednika.

No, tu u pomoć uskače bivša manekenka, autorica kuharica i supruga pjevača Johna Legenda, Chrissy Teigen koja je platila 200.000 dolara jamčevine kako bi iz zatvora oslobodila sve uhićene provjednike.

Slavna ljepotica, poznata po svojem oštrom jeziku i britkom humoru te zalaganju za prava američkog naroda i čestom sukobljavanju s Donaldom Trumpom na društvenim mrežama, vijest o svojoj donaciji najavila je narodu u svom stilu na Twitteru, gdje i inače vrlo aktivna.

34-godišnja ljepotica napisala je objavu u kojoj izjavljuje kako će donirati 100 tisuća dolara kako bi izbavila provjednike diljem zemlje. Nakon što je jedan od tviteraša u komentarima sarkastično ispravio riječ 'prosvjednici' u 'vandali i zločinci', Teigen je odlučila podebljati iznos.

'Ooo, onda će trebati više novaca. Neka bude 200.000 dolara', napisala je slavna manekenka koja je ironičan komentar koji aludira na nedavnu Trumpovu izjavu sa zadovoljstvom prihvatila.

'Ne smijemo dopustiti malenoj skupini kriminalaca i vandala da unište naše gradove', poručio je Trump koji je svojom izjavom samo još dodatno potpalio vatru i izazvao osuđujuće komentare javnosti.

Nesebičnu gestu slavne ljepotice podržali su brojni Amerikanci, uključujući i novinara Yashara Alija koji joj je uzvratio: 'Ponosan sam na tebe, draga moja'.

Teigenin tweet postao je glavna tema na internetu. Na Twitteru je podijeljen 93 tisuće puta te je dobio 790 tisuća lajkova.