21. travnja

Poklanjamo ulaznice za One Drop Music party u Petom Kupeu

17.04.2023 u 16:45

Bionic
Reading

Ekstravagantne plesne bravure donosi improvizacijski electro oriental dub beats duo KUDIKAMO?. U četvrtak je na programu prvi urbani glazbeni event za žene. Na novi One Drop Music stiže slovenska kraljica melodičnog techna Brina Knauss. Goulash Disko Festival donosi svoj šareni party za zagrijavanje uoči 10. rođendana na Visu

Locco Motion Session 9 w/ KUDIKAMO?, 18. 4.

KUDIKAMO? je improvizacijski electro oriental dub beats duo koji gostuje na novom Locco Motion Sessionu sljedećeg utorka, 18. travnja.

Roko Margeta i Đuro Dobranić uspješno plutaju kroz heavy bass, spacy, dubby, hoppy, balkan groove improvizacije, a svoju izvedbu najčešće baziraju na onome što ih je taj dan okrznulo, nijansi koja im je upala u oko, okusu i svakom zvuku koji su primijetili. Izmjenjuju ekstravagantne, plesne bravure na synthu, melodici, looperima, bubnjevima, igračkama i mnogim drugim instrumentima koji to zapravo i nisu.

Na svaki nastup dolaze neopterećeni ali puni vlastitih misli i doživljaja koje zatim iskreno pretaču u svaku svoju izvedbu te na kraju krajeva poklanjaju publici. Svaki je njihov koncert jedinstven - kako zbog njih tako i zbog ljudi koji dođu, plešu i sudjeluju u cijelom istraživačkom procesu te na taj način i sami pridonose ambijentu i glazbenoj kreaciji u režiji dua KUDIKAMO?.

event: https://www.facebook.com/events/4114792572079771

DCBLa – prvi urbani glazbeni event za žene, 20. 4.

DCBLa je prvi urbani glazbeni party samo za žene – mjesto gdje je žena ženi frendica, podrška i partner in crime. Ženska party zajednica gdje možeš biti što želiš i osjećati se kako želiš – bez tuđih očekivanja. Dama, party animal, selektivni introvert ili nešto četvrto – koja god da si, dobrodošla si baš takva kakva jesi. Dođi s frendicama i upoznaj nove – razmijenite profile, recite besramno jedna drugoj da ste “wow”, iako se vjerojatno prvi put vidite u toaletu kluba.

Kroz mladu noć puštaju DJ-ice Kiki B i $$$3na – rnb i hip-hop, pop i trap, dancehall i afrobeats, a još talentiranih žena sprema šou za cijelu ekipu. Event počinje u 20 sati, a ulaz je dopušten isključivo ženama, i to starijim od 21 godine.

event: www.facebook.com/events/917797026129215

One Drop Music: Brina Knauss, 19:26 i Petar Dundov, 21. 4.

Već svjetski popularna, posebno u žanru melodičnog techna, Brina Knauss poznata je po pozitivnoj atmosferi na plesnom podiju. Sa svojom klasičnom glazbenom naobrazbom, ova slovenska DJ-ica ima istančan sluh za akorde i melodije, zbog čega su joj nastupi puni emocionalne dubine i transcendentne atmosfere.

Činilo se da joj je košarka sudbina jer taj sport dominira njezinom obitelji, pa je dogurala i do slovenske reprezentacije. No paralelno ju je intrigirala glazba. Brina Knauss je već kao mala svirala klavir, pa pjevala u bendu, a kasnije se posvetila karijeri modela u Milanu. Nakon što se okušala za DJ pultom, glazba je prevladala i Brina danas dominira svjetskim techno pozornicama. Njezini blistavi setovi katapultirali su je u središte pozornosti te je još od 2016. ostvarila impozantan broj nastupa diljem svijeta. Brina Knauss gošća je sljedećeg One Drop Music partyja na kojem 21. travnja ponovo nastupaju i mladi talijanski DJ 19:26 te domaći veteran Petar Dundov.

event: www.facebook.com/events/246088907760528

Goulash Disko // Zagreb Festival Warmup, 22. 4.

Goulash Disko, festival na Visu s najneformalnijom atmosferom, puni 10 godina. Veliki je interes i za ovogodišnje izdanje od 13. do 17. rujna koje će biti predstavljeno nizom događanja, a jedno od takvih je u subotu, 22. travnja u Petom Kupeu. Mnoštvo psihodeličnih, tribal i global fusion zvukova donijet će neke of legendi ovog festivala.

Rafael Aragon je jedini izvođač koji je nastupao na svakom Goulash Disko Festivalu od prve godine. Otada je razvio ljubavnu vezu s Hrvatskom, s redovitim nastupima i na drugim festivalima te u zagrebačkim klubovima gdje je isporučivao globalnu fusion glazbu, duboke, psihodelične i visoko plesne ritmove.

Fourmï Rouz je je jedan od glavnih kustosa Goulash Disko Festivala od 2018. Ovaj DJ s multietničkog suptropskog otoka Mauricijusa stvara široki glazbeni val neobičnih nutrijenata koji ga je doveo na najpoznatije svjetske festivale. Suptilne spojeve dinamičnih emocija donosi turski DJ, producent i kolekcionar Vedat Akdağ čiji setovi osciliraju između mračnog diska i techna, s povremenim prstohvatom bliskoistočnih začina.

event: www.facebook.com/events/232285952696045

Ulaznice za događanja u Petom Kupeu dostupne su online: www.entrio.hr/venue/zagreb/peti-kupe

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za One Drop Music presents Brina Knauss, 19:26 and Petar Dundov (21.04.2023. Peti kupe, Zagreb), a dobitnici su Milena Radić i Davor Ibriks.