NOVO MJESTO, NOVA MISTERIJA

Počelo snimanje nastavka filmskog hita 'Nož u leđa', za koji je Netflix iskeširao skoro pola milijarde dolara, a osim Daniela Craiga tu su i neka velika holivudska imena

30.06.2021 u 06:36

Bionic
Reading

Iako je film Riana Johnsona 'Nož u leđa' iz 2019. godine bio uspješan, mnogi su ostali iznenađeni svotom koju je Netflix platio kako bi sljedeća dva nastavka mogao zvati svojim originalima. O novom nastavku zna se da stiže nekad tijekom 2022. godine, a u međuvremenu su isplivali i neki novi detalji

Za prvi film 'Nož u leđa', kojega je napisao i režirao Rian Johnson, Netflix nije imao ekskluzivna prava, ali je streaming div potrošio 450 milijuna dolara kako bi osigurao ekskluzivna prava na njegova sljedeća dva nastavka.

Osim što je kritika Johnsonu odala priznanje zbog jedinstvenog pristupa žanru krimića, 'Nož u leđa' je širom svijeta zaradio 311 milijuna dolara, što ga u odnosu na proračun od 40 milijuna dolara čini i komercijalno uspješnim.

Prvi je film dobio nominaciju za najbolji originalni scenarij na 92. dodjeli Oscara, što je još jedan pokazatelj zašto su nastavci Netflixu toliko vrijedni i zašto je film tako očekivan.

Bez navođenja točnog datuma, pisalo se kako bi snimanje trebalo početi u Grčkoj ovoga ljeta, nagađajući da bi se moglo raditi o 28. lipnja. Nagađanja je potvrdio Rian Johnson u ponedjeljak, objavom na Twitteru u kojoj zahvaljuje svim strpljivim ljudima u Grčkoj koji su im dopustili da izvrše ubojstvo na njihovoj miroljubivoj obali.

S pojavom vijesti da je Netflix stekao prava na drugi i treći nastavak, potvrđeno je i da će se Daniel Craig vratiti u ulozi detektiva Benoita Blanca, a iako je ostatak glumačke postave novi, u njoj se i ovoga puta nalaze neka velika holivudska imena, koja su polako otkrivana tijekom svibnja i lipnja.

U drugom nastavku tako će glumiti Dave Bautista ('Čuvari galaksije' i 'Army of the Dead'), Edward Norton ('Klub boraca' i 'Generacija X'), Janelle Monáe ('Hidden Figures' i 'Moonlight'), Kathryn Hahn ('WandaVision'), Leslie Odom Jr. ('Hamilton'), Kate Hudson ('Korak do slave', 'Rat među nevjestama' i 'Kako se riješiti frajera u 10 dana'), Madelyn Cline ('Outer Banks') i Jessica Henwick ('Iron Fist').

  • +13
Početak snimanja filma 'Nož u leđa 2' u Grčkoj Izvor: Profimedia / Autor: karabatsispavlos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

O radnji drugog nastvka serijala 'Nož u leđa' malo toga se zna, osim da će detektiv Benoit Blanc istraživati novi slučaj.

Prema izjavi Riana Johnnsona, osim povratka Daniela Craiga bit će to jedina veza s prvim filmom, što znači da se u novom nastavku neće pojaviti nitko iz obitelji Thrombey.

'U svom umu o tome i ne razmišljam kao o nastavku', rekao je u jednom intervjuu Johnson i objasnio da je spreman nastaviti dalje razvijati serijal samo na način kako je Agatha Christie to radila s gomilom romana o Poirotu.

'Cijela nova glumačka postava, potpuno novo mjesto, potpuno nova misterija. To je samo još jedan misterij Benoita Blanca, a čini se da je toliko puno različitih stvari koje s tim možete napraviti, zar ne? Čini se da bi to moglo biti stvarno zabavno', rekao je Johnson.

O službenoj objavi datuma izlaska filma još je prerano govoriti, a jedino što se za sada zna je da 'Nož u leđa 2' na Netflix stiže nekad tijekom 2022. godine.