'ponovno'

Pjesma Parnog valjka prva je u trendingu na Youtubeu, a Hus je otkrio daljnje planove benda: 'Mi živimo da bismo svirali'

29.01.2022 u 08:42

Bionic
Reading

Odlazak Akija Rahimovskog, jednog od najboljih rock pjevača na ovim prostorima, nenadmašnog frontman Parnog Valjka izazvala je veliku tugu, nevjericu i bol, ali i nemjerljiv gubitak za glazbenu scenu. Husein Hasanefendić Hus, gitarist, te jedan od osnivača benda, otkrio je daljnje planove po pitanju benda

Aki Rahimovski je iznenada preminuo prošle subote u Novom Mestu u Sloveniji, gdje je posljednjih godina živio. Vijest o njegovoj iznenadnoj smrti nikoga nije ostavila ravnodušnom, a njegov ispraćaj na zagrebačkom Mirogoju okupio je, uz obitelj i prijatelje, veliki broj kolega, suradnika i obožavatelja koji nisu željeli propustiti priliku da Akiju kažu posljednje zbogom.

Odlazak Akija Rahimovskog potresla je Hrvatsku i regiju. Husein Hasanefendić Hus i frontmen Parnog valjka bili su savršen tandem, a Hus, koji je na Akijevom sprovodu održao vrlo emotivan govor te nije moga zadržati suze, sada je rekao kakvi su daljnji planovi benda.

Vidno shrvani Hus uputio oprostio se od Akija Rahimovskog Izvor: Pixsell / Autor: Igor Šoban/Pixsell

'Mi kao bend ćemo opstati kao formacija, ali sigurno nećemo mijenjati Akija. Možda ćemo u nekom trenutku svirati koncerte s nekim pjevačem koji će biti gost pjevač ili tako nešto. Aki je nezamjenjiv. Možda će biti neko novo poglavlje, ne znam, ne razmišljam o tome... Vjerujte mi, poumirat ćemo i mi ako ne nastavimo svirati. Mi moramo svirati. To nama nije potreba da bi živjeli, mi živimo da bismo svirali,' rekao je Hus za Index.

  • +89
Sprovod Akija Rahimovskog Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Podsjetimo, Aki Rahimovski, pjevač Parnog valjka, preminuo je prošle subote u dobi od 66 godina. 'Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski', pisalo je tada u objavi koja je podijeljena na Facebook stranici benda. Posljednji ispraćaj održan je u četvrtak na zagrebačkom Mirogoju, a komemoracija u čast istaknutom glazbenom umjetniku održana je dan kasnije maloj dvorani Lisinski.

  • +9
Održana komemoracija Akiju Rahimovskom Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Posljednja pjesma koju je otpjevao Aki Rahimovski, 'Ponovno' roku od jednog dana preuzela je prvo mjesto na trendingu YouTubea. Niti dan od objavljivanja, pjesma zauzela prvo mjesto na Yotube trendingu, mjerilu uspješnosti nekog videa na Youtubeu, a preslušalo ju je više od 240 tisuća ljudi te se nalazi i na trećem mjestu na kartici za glazbu na YouTube. Pjesmu 'Ponovno' na dan Akijevog sprovoda emitiralo je 150 radijskih stanica diljem Hrvatske i regije u čast legendarnom pjevaču, a tekst pjesme napisao je Husein Hasanefendić Hus.

Parni Valjak - Ponovo Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube