emotivan trenutak

Pitanje iz današnje 'Potjere' natjeralo suze na oči Joška Lokasa

17.01.2024 u 18:58

Bionic
Reading

Simpatični voditelj Joško Lokas danas je posvetio nekoliko trenutaka važnoj temi o nasilju među mladima, važnoj temi o kojoj bi se i danas moglo i trebalo glasno govoriti

U današnjoj epizodi omiljenog HRT-ovog kviza 'Potjera' dogodilo se nekoliko emotivnih sekundi potaknutih jednim od brzopoteznih pitanja.

Zadnje pitanje na koje je kandidat Antonio odgovorio bilo je: 'Po kojem je tragično preminulom mladiću nazvana naša nagrada za promicanje tolerancije?', a odgovor 'Luka Ritz' natjerao je suze na oči voditelja.

'Ma sjetim se te cijele priče i onda, ne znam... Komentar na ovakvo nešto. Volio bih da se nikad ništa takvo nije nazvalo po nekome, ali dobro', rekao je vidno emotivan Joško Lokas sa suzama u očima.

'Luka je imao 18 godina, završavao je grafičku školu. Svirao je u rock bandu. Poput ostalih svojih vršnjaka i poput svih vas koji čitate ove redove, imao je snove i nade. Želio je biti novinar. Vjerovao je da je vrijeme na njegovoj strani. Luka Ritz imao je 18 godina kada su mu život uzeli huligani koji su ga na smrt pretukli', stoji na stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U spomen na Luku i ostale žrtve takvog nasilja, krajem rujna 2008. godine tadašnji ministar je obrazovanja prof. dr. sc. Dragan Primorac donio odluku o utemeljenju Godišnje nagrade 'Luka Ritz'. Od tada svake godine sve osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove u Republici Hrvatskoj mogu predložiti učenice i učenike koji promiču toleranciju te humano i nenasilno ponašanje.

najdepresivniji dan u godini

Nezaboravna zabava u Kerempuhu: Tarik i Joško kao mornari, Mia Begović policajka..

Pogledaj galeriju