oči u oči

Petar Vlahov: 'Zdravlje i higijena su mi važni, a izgled je zaista stvar ukusa'

22.09.2017 u 06:28

Bionic
Reading

Od vremena kad je ušao u televizijske vode u HTV-ovom studiju Šibenik prošle su 24 godine, a markantni HRT-ovac prošao je sve - od sportskih izvještaja i radijskih prijenosa, preko ratnog izvjestiteljstva, sve do bavljenja političkim i društvenim temama. I danas svoj posao novinar, voditelj i urednik Petar Vlahov odrađuje s istim žarom kao na početku, a trenutno ga gledatelji mogu pratiti u novoj emisiji 'Oči u oči' te u emisiji 'Studio 4' na HRT-u 4

Petar Vlahov najprije je iz šibenskog dopisništva HRT-a pratio nogometni klub Šibenik i radio sportske izvještaje. Danas su iza njega brojni televizijski i radijski angažmani. Iako se češće pisalo o njegovim frizurama i outfitu te televizijskim smjenama, 46-godišnjeg Šibenčanina to ne zabrinjava te se s još više entuzijazma prepušta novim poslovima, novinarstvu i svemu što ono nosi sa sobom. Za tportal je ispričao sve o novoj emisiji, izazovima i stresu te je prokomentirao napise na račun svog izgleda.

Od srijede je krenula emisija 'Oči u oči', u kojoj će se obrađivati razna fenomenološka pitanja, društveni tabui o kojima se rijetko govori. Jesu li katkada takvi sadržaji zahtjevniji od primjerice nekih političkih, već pomalo dosadnih tema?

U svakom slučaju, to zahtijeva drugačiji pristup u pripremi od dnevnopolitičkih tema, koje sam radio zadnjih nekoliko godina. Takvi sadržaji više su bazirani na istraživačkom novinarstvu. Društveni tabui su oduvijek prisutni u našim životima i najveći izazov je kako takve delikatne teme obraditi i prezentirati javnosti. U emisiji 'Oči u oči' o njima će govoriti stvarni protagonisti, ljudi koji su ih iskusili na vlastitoj koži. Posebnu pažnju pridajemo prilozima, a za njihovu pripremu zadužena je iskusna kolegica Maja Tanasovski.

Prošli ste sve razine novinarstva ispred i iza kamere, a odnedavno uređujete i vodite emisiju 'Studio 4' na HRT-u 4. Što vam danas u novinarskom poslu predstavlja najveći izazov?

Vođenje programa u trajanju od osam sati s direktnim prijenosom za mene je veliki adrenalin, ali i zadovoljstvo. No najveći izazov mi je ipak vođenje i kreiranje talk showa. Ta forma po meni zahtijeva zadovoljavanje više razina. Istina, na TV-u radim cijeli svoj život. Pratim i radim sve spektre od sporta, preko zabave, do politike, gospodarstva i teško da me nešto u poslu može iznenaditi ili postoje okolnosti u kojima se ne bih snašao. Dobitnik sam Nagrade Ivan Šibl i prošao sam gotovo sve razine novinarstva, ispred i iza kamere. Bio sam reporter u Domovinskom ratu, izvještavao iz zemalja poput Afganistana, a iza sebe imam bezbroj reportaža i javljanja uživo.

  • +5
Petar Vlahov Izvor: Promo fotografije / Autor: KRASNODAR PERSUN

Jeste li ikada pomišljali na neki manje stresniji posao i kako se danas nosite s pritiscima koje nosi novinarski tempo?

U svakom poslu dolazi do zasićenja, pa tako i u mome. I sam sam se nekad zapitao treba li mi taj stres, reflektori javnosti, kritike i sve što ovaj poziv donosi. No na kraju ipak shvatite da je to ono čime se želite baviti i što vam čini poslovni izazov. Veliki sam gurman, volim finu hranu, dobro vino i dobre ljude, to je za mene neprocjenjivo punjenje baterija. Moja obitelj, druženje s prijateljima i naravno sport za mene su najbolji oblik nošenja sa stresom i pritiscima.

Često se u medijima komentira vaš izgled. Ljuti li vas to ili vam laska?

Kada pojedinci nemaju što pisati, onda je tu moj izgled. Ne samo kod nas, nego su i u svijetu privatne pikanterije poznatih osoba puno zanimljivije od onoga čime se ta osoba bavi. Tako je i moj život nekima bio zanimljiviji od toga što radim, koga sam doveo kao gosta, kakva je bila tema i kakav razgovor. Estradizacija novinara, političara, odvjetnika, pa čak i nekih poduzetnika ono je što se dogodilo kod nas, htjeli mi to priznati ili ne...

Kakvi su danas vaši beauty režimi, osim redovitog vježbanja body buildinga?

Zdravlje i higijena su mi važni, a izgled je zaista stvar ukusa.