KULTNA ADAPTACIJA

Pet razloga zašto pogledati seriju Agatha Christie: Why Didn't They Ask Evans

03.09.2022 u 17:17

Bionic
Reading

Kultna adaptacija najpopularnije spisateljice krimi romana, uz poseban pečat Hugha Laurieja

Vruć sadržaj stigao je iz Velike Britanije – na streaming servisu Pickbox NOW vas očekuje ekskluzivna premijera nove mini-serije Agathe Christie Why Didn't They Ask Evans. Nevjerojatnu priča i fenomenalni likovi urezat će vam se u pamćenje, a donosimo pet razloga zašto pogledati najiščekivaniju krimi seriju godine:

1. Hugh Laurie

Svestrani britanski glumac, redatelj i scenarist Hugh Laurie, kojeg dobro poznajemo iz serija Dr. House i The Night Manager, donosi nam novu serijsku adaptaciju krimi romana Agathe Christie. Laurie na novoj seriji potpisuje scenarij, režiju i glumu. Još od djetinjstva veliki je obožavatelj popularne spisateljice, a njegova omiljena knjiga upravo je Why Didn't They Ask Evans?

'Dlačice na zatiljku nisu mi se još ispravno smjestile od prvog puta kad sam shvatio ljepotu ovog misterija. Od tada sam se sve dublje zaljubljivao u likove i osjećam neizmjernu čast što sam dobio priliku prepričati njihovu priču u obliku serije', izjavio je Laurie.

2. Zvjezdana glumačka postava

U glavnim ulogama su britanski glumac Will Poulter (The Revenant) i britansko-američka glumica Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody). Popularni glumac Poulter upravo je dobio i ulogu u nadolazećem trećem nastavku Guardians of the Galaxy.

Pridružuju im se i Maeve Dermody (Secret Garden) kao Moira i Conleth Hill (Game of thrones) kao dr. Alwyn Thomas, Bobbyjev mentor.

Ostala imena uključuju Miles Juppa (The Durrellls), Amy Nuttall (Downton Abbey), Alistair Petrie (Rogue One: A Star Wars Story), Morweena Banks (Skins) i Joshua James (Black Mirror). Hugh Laurie glumit će doktora Jamesa Nicholsona, koji vodi sanatorij.

Uz njih, cameo uloge imat će i Emma Thompson (Nanny McPhee, Cruella) i Jim Broadbent (The Duke, Harry Potter, Only Fools and Horses).

3. Od Agathe Christie popularniji su samo Biblija i Shakespeare

Knjige Agathe Christie prodane su u više od dvije milijarde primjeraka, što znači da su prodavaniji samo Biblija i Shakespeare. Osim toga, njezine su knjige prevedene na više od 100 jezika, a njezina dugovječna karijera trajala je desetljećima. Napisala je 66 kriminalističkih romana, 6 romana i više od 150 kratkih priča.

Prema njezinim knjigama, lako je uočljivo kako je Agatha Christie imala širok spektar znanja. To dokazuje njezin zanimljiv život i raznovrsni interesi. Naime, za vrijeme Prvog svjetskog rata radila je u ljekarni gdje je naučila sve o otrovima. Surfati je pak naučila u Južnoj Africi i Havajima 1922. godine. Mnogo je vremena provela i na Bliskom istoku sa svojim drugim mužem, arheologom Maxom Mallowanom kojemu je pomagala oko iskopina.

4. Kultni roman

Serija prati radnju famoznog kultnog romana iz 1934. megapopularne spisateljice Agathe Christie. Naime, Bobby Jones (Will Poulter) je sin vikara koji počinje istraživati smrt čovjeka za kojeg se čini da je pao s vrha litice. Međutim, ono što smrt čini sumnjivom je misteriozno pitanje koje čovjek postavlja za vrijeme pada "Why didn't they ask Evans?"

Dok Bobby Jones, pošten i ljubazan mladić, istražuje smrt sa svojom pametnom i nepokolebljivom prijateljicom iz djetinjstva Frances 'Frankie' Derwent (Lucy Boynton), nailazi na mračne zavjre, prijevare, izdaje i ubojstva. Očekuje vas jedna prava doza Agathe Christie!

5. Ekskluzivna premijera na Pickboxu

Ekskluzivna serija Why Didn't They Ask Evans koju potpisuje Hugh Laurie ekskluzivno se prikazuje na Pickbox NOW, a zagriženi fanovi dobrih krimića mogu pogledati sve epizode odjednom!