fanovi tuguju

Ovaj put je kraj: Aerosmith odlazi sa scene nakon 50 godina karijere

02.05.2023 u 18:31

Bionic
Reading

Jedan od najpopularnijih hard rock bendova više puta je najavljivao da odlazi u mirovinu no ovog puta čini se da je donesena konačna odluka. Kreću na oproštajnu turneju 'Peace Out'

Grupa Aerosmith je u ponedjeljak objavila da će imati 40-dnevnu turneju po Sjevernoj Americi, na kojoj će nastupiti posebni gosti The Black Crowes, a otkrili su i da im se bubnjar Joey Kramer neće pridružiti, javlja CNN.

'Iako je Joey Kramer i dalje voljeni osnivač Aerosmitha, donio je odluku da odgodi trenutno planirane datume turneje kako bi se usredotočio na svoju obitelj i zdravlje. Jako će nam nedostajati Joeyjeva nepogrešiva ​​i legendarna prisutnost na bubnjevima', stoji u priopćenju benda.

2020. godine Kramer je tužio bend zbog kršenja ugovora jer mu je zabranjen nastup nakon što je pretrpio 'manje ozljede' prethodnog proljeća. Zatražio je zabranu nastupanja nakon što su planirali svirati bez njega na MusiCares Person of the Year 2020. i na dodjeli nagrada Grammy, no izgubio je slučaj.

Izvor: Društvene mreže

Nova turneja počet će u Philadelphiji 2. rujna a bit će diljem SAD-a i Kanade, uključujući Los Angeles, New York, Austin, Seattle, Chicago i Toronto te se završava u Montrealu 26. siječnja.

Inače, uspješan bend osnovan je još 1970. u Bostonu, a na vrhuncu slave bili su sedamdesetih godina. Primljeni su u Rock & Roll Hall of Fame 2001., iste godine kada su nastupili na poluvremenu Super Bowla. Prodali su 150 milijuna ploča diljem svijeta te osvojio četiri Grammyja.

  • +3
Aerosmith Izvor: EPA / Autor: CRISTOBAL GARCIA