KAKVA ČAST

Ovome se Kate Middleton vjerojatno nije ni nadala

25.10.2018 u 14:45

Bionic
Reading

Kada se pojavila na državnoj večeri u Buckinghamskoj palači, Kate Middleton ostavila je mnoge bez riječi. I dok su se neki divili tijari na njezinog glavi, a drugi bez imalo zadrške iskritizirali haljinu Alexandra McQueena, ima i onih koji su po prvi puta na njoj primjetili žuti orden

Njezino pojavljivanje na na državnoj večeri u Buckinghamskoj palači, organiziranoj u čast kralja Willema Alexandera i kraljice Maxime od Nizozemske, izazvalo je podijeljena mišljenja. S odabirom haljine s potpisom Alexandera McQueena nisu svi bili oduševljeni, no stvar je, na sreću, spasila čuvena Lover's Knot tijara, koju je prije nosila princeza Diana, kao i ogrlica od dijamanata i bisera, koju je još u 19. stoljeću posjedovala kraljica Aleksandra.

Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ipak, ono što su rijetki zamijetili, iako je bilo jasno vidljivo na ledenoplavoj haljini, žuti je orden zakačen za istu. Riječ je o ordenu kraljevske obitelji, službeno Royal Family Order of Queen Elizabeth II, koji kraljica daruje bez prevelike pompe članovima kraljevske obitelji kao nagradu za njihovo ponašanje i sve što su učinili.

Na samom ordenu najčešće se nalazi minijaturni portret aktualnog monarha izrađen od slonovače, okruženog dijamantima, te se nosi samo na formalnim događanjima, kao što je bio slučaj državne večere.

Kate je svoj orden s ponosom nosila na žutoj vrpci, zakačivši ga na lijevu naramenicu haljine, a ono što se dalo primjetiti da portret nije bio izrađen od slonovače već od stakla. Mnogi nagađaju kako se razlog krije u tome što se princ William svim silama trudi prekinuti ubijanje slonova radi trgovine slonovačom.

Iako su stručnjaci tek sada primjetili ovaj orden, navodno ga je Kate Middleton već nosila i to na prijemu za diplomatski korpus, organiziran u prosincu 2017. godine u Buckinghamskoj palači, no s tog događaja ne postoje službene fotografije.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

▪️Kate Middleton's Diamond and Pearl Necklace Is Seriously Historic (HarpersBAZAR.com)▪️ It originally belonged to Queen Alexandra. According to royal blog Order of Splendour, the necklace was a gift from Queen Victoria's son, the Prince of Wales (who would later become King Edward VII) to his wife, Princess Alexandra of Denmark (later known as Queen Alexandra), to celebrate their wedding in 1863. The necklace was part of a whole set, which included the "Rundell" tiara (which has since disappeared), a brooch, and earrings. It features eight pearls surrounded by diamonds. The stunning piece features "eight large pearls surrounded by diamonds and connected by diamond festoons with drop pearls hanging from the central clusters," according to Order of Splendour. The Queen Mother, Queen Elizabeth II's mom, was a big fan of the piece of jewelry. In fact, she reportedly wore it during a previously state banquet honoring the Netherlands back in 1982. It appears Kate is simply following tradition, as tonight's state banquet honors Dutch royals, King Willem-Alexander and Queen Maxima. She also appeared to wear the necklace while celebrating her 85th birthday in 1985, and during a formal appearance in 1964. The necklace has been passed down through generations, from Queen Alexandra to her son King George V's wife, Queen Mary; then to her son King George VI's wife, Elizabeth Bowes-Lyon (AKA the Queen Mother); and then to her daughter, Queen Elizabeth II. The current sovereign reportedly inherited the piece in 2002, according to Her Majesty's Jewel Vault, but she hasn't been seen wearing it in public. Kate is certainly wearing a lot of history with her outfit last night . #MyQueenDianaForever #LovePrincessDiana #PrincessDiana #PrincessofWales #DianaFrances #BritishRoyalfamily #RoyalFamily #PrincessFOREVER #KateMiddleton #DuchessofCambridge #DukeofCambridge #PrinceWilliam #PrinceHarry #PrinceGeorge #PrincessCharlotte #PrinceLouis #PrinceCharles #Royalbaby #QueenElizabeth #British #Europe #MeghanMarkle #DuchessofSussex

Objavu dijeli Diana Kate Meghan 🇬🇧 (@loveprincessdiana)

To što je Kate Middleton primila kraljevski orden zapravo je nešto novo u kraljevskoj obitelji i takvo što se tijekom duge povijesti nije nikada dogodilo. Naime, ona je jedina supruga kraljičinog unuka koja je dobila orden od živućeg vladara. Posljednja koja je imala takvu čast bila je princeza Mary od Tecka koja se udala za unuka kraljice Viktorije, princa Georgea, 1893. godine.