znanstvenici IZMJERILI ljepotu

On je muškarac s najsavršenijim licem na svijetu

04.02.2020 u 16:06

Bionic
Reading

Svojim angažmanom u vampirskoj franšizi, ali i novom ulogom Batmana Robert Pattinson postigao je popularnost te postao sinonim za jednog od traženijih muških glumaca. Osim talentom za glumu, 33-godišnji Pattinson svojim uspjesima može pripisati i posljednji - titulu za najzgodnijeg muškarca svijeta

Na samom vrhu ljestvice najzgodnijih muškaraca svijeta našao se britanski glumac Robert Pattinson, obavila je skupina znanstvenika koja se bavi istraživanjem ljudske ljepote. Prema njihovim mjerenjima poznati glumac ima najsavršenije lice na svijetu.

Popularni vampir iz franšize 'Sumrak' svojim je izgledom postigao 92,15 posto na ljestvici takozvane Golden Ratio of Beauty Phi ljestvice koja mjeri postotak fizičke savršenosti.

Njegove oči, obrve, nos, usne, brada, vilica i oblik lica mjerili su se prema drugim slavnim ličnostima i približili se ideji savršenstva starih Grka.

Odmah iza 33-godišnjeg Pattinsona na ljestvici se s 91,64 posto smjestio se britanski glumac Henry Cavill, dok je treće mjesto zauzeo holivudski glumac i producent Bradley Cooper s 91,8 posto.

Najzgodnijih deset muškaraca na svijetu:

  1. Robert Pattinson
  2. Henry Cavill
  3. Bradley Cooper
  4. Brad Pitt
  5. George Clooney
  6. Hugh Jackman
  7. David Beckham
  8. Idris Elba
  9. Kanye West
  10. Ryan Gosling