PETAR DRAGOJEVIĆ

Oliverovi Dupini kreću na turneju, a najveći teret je na nećaku pokojnog pjevača: 'Nitko ne može biti on'

23.05.2022 u 12:17

Bionic
Reading

S projektom 'Tragom Olivera', legendarni Oliverovi Dupini vraćaju se na glazbenu scenu, a ovime će odati počast neprežaljenom glazbeniku izvodeći njegove najveće hitove. Mikrofona će se, umjesto pokojnog Olivera, uhvatiti njegov nećak Petar Dragojević, a sve su najavili obradom pjesme 'Nedostaješ mi ti'

Početkom ljeta, točnije 18. lipnja, kreće i projekt 'Tragom Olivera', a prvi koncert Dupini i Petar Dragojević održat će u Bjelovaru. Cijeli spektakl najavljen je obradom pjesme 'Nedostaješ mi ti', a ovime će se prateći bend Olivera Dragojevića i njegov nećak kroz pjesmu prisjetiti legendarnog glazbenika.

Upravo s tim povodom Petar Dragojević dao je intervju za Slobodnu Dalmaciju, gdje je pričao o cijelom projektu, ali i svom teškom zadatku. Inače, Petar Dragojević uskoro izdaje i svoj četvrti studijski album i to pod nazivom 'Za tebe, za mene'. Kako je i sam priznao, Dupine poznaje od malena i nikada se nije nadao suradnji s njima.

Budući da je Oliver jedan i neponovljiv, na Petru je težak zadatak da njegove pjesme, koje su ga obilježile, interpretira na najbolji mogući način, a i sam je svjestan da nitko ne može biti kao on.

Petar Dragojević Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Poznajem Dupine od malena i uvijek su mi bili bliski, ali sam ih gledao s poštovanjem, nisam se nikad nadao suradnji s njima a sad s ponosom volim i želim raditi s njima. Brzo smo kliknuli...Nitko ne može biti on. Pokušali bismo donijeti ljudima dijelić njega, da se nikada ne zaboravi, što nikad i neće. Ljudi su ga uvijek željni', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Dragojević, a potom je ispričao i nešto o svojim projektima, otkrivši kako mu je supruga veliki kritičar.

'Svaku pjesmu nakon mene prvo posluša ona, veliki je kritičar, ako plače znam da je to to. Prvo se posavjetujem s njom i vjerujem joj.' Otac petero djece priznaje da su i njegovi nasljednici glazbeno nadareni, no da nitko od njih još nije pokazao želju da postane pjevač.