OPROŠTAJ OD SHOWMENA

Od legendarnog Ćubija opraštaju se neutješne kolege i prijatelji: 'Adio Ćubi, adio veliki, skromni i dobri čovječe! Ostavi nam bar pinku tvoga smijeha i dobre volje'

01.01.2020 u 21:17

Bionic
Reading

Nakon kratke i teške bolesti u 59. preminuo je vedri duh Splita, komičar, glumac i glazbenik Damir Mihanović Ćubi, od kojeg se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji, kolege, ali i 'obični' ljudi

U Klinici za plućne bolesti KBC-a Split na Novu godinu, u 14.15 umro je omiljeni hrvatski zabavljač, glumac i glazbenik Damir Mihanović Ćubi. Omiljeni showman preminuo je od galopirajućeg raka pluća, samo mjesec dana nakon liječničke dijagnoze.

'Sve se dogodilo strašno brzo. Išli smo na snimanje na Novu TV 30. studenog lanjske godine, evo prije mjesec i pol. Pozlilo mu je i završili smo te noći u KB-u 'Sestre milosrdnice'. Tu se otkrila zloćudna bolest. U Splitu se trebala nastaviti terapija. Zadnjih dana nije mogao govoriti, imao je jaku kompresiju u plućima, gušilo ga je. Bio je jako slab. Teško je prihvatiti kada ti ode dragi čovjek, netko tvoj. I još kada ti umre na rukama', rekao je za Slobodnu Dalmaciju njegov neutješan prijatelj Giovanni Kovačević.

Od Damira Mihanovića Ćubija oprostio se i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

'Hvala Ti za smijeh i vedrinu koju si nam godinama nesebično dijelio, kao što si uvijek bio spreman pomoći onima koji su najpotribniji. Generacije će te pamtiti po veselju, dobrim bazama, vrhunskim batudama i zaraznim osmijehom. Adio Ćubi, adio veliki, skromni i dobri čovječe! Ostavi nam bar pinku tvoga smijeha i dobre volje', napisao je splitski gradonačelnik.

Od Ćubija se na Instagramu oprotio i splitski pjevač Giuliano riječima: 'Kaže on meni nekidan: 'Ma iden svirat s Oliverom'... Dragi moj, zabavite se, počivao u miru.'

'U četvrtak smo pričali, jedva je govorio. Nisam tad mogao slutiti da je to naš zadnji razgovor. Bolest ga je pojela u 20 dana. Ivan Pažanin, Vedran Mlikota i ja posjetili smo ga 17. prosinca. Izveli smo ga na Advent, a on je cijelo vrijeme nas zabavljao. Kad se umorio, vratili smo ga u bolnicu ', rekao je Joško Čagalj Jole za 24 sata.

Samo najljepše riječi za legendarnog Ćubija imao je i glumac Žarko Potočnjak koji je za 24 sata rekaoe da će ga pamtiti po lijepom, po pričama s putovanja.. Doajen hrvatskoga glumišta naglasio je da je u tim krugovima Ćubi bio rado viđen zbog svoje duhovitosti, dobrote i spremnosti da pomogne.

'Ćubi je puno plovio na kruzerima, tamo je na raznim jezicima vodio programe. Uživao sam u tim njegovim pričama, beskrajnim duhovitostima, rekao je Žarko Potočnjak.

'Počivao u miru i hvala ti na svakom osmjehu i dobroti koju si dijelio uvijek sa svima oko sebe Damir Ćubi Mihanović. Nabaci Oliveru koji balun tamo gori i pozdravi ga', napisao je na društvenim mrežama Tony Cetinski.

  • +10
Damir Mihanović Ćubi Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Od djetinjstva mu se divio i glumac Asim Ugljen koji se od svog idola oprostio emotivnom objavom na društvenim mrežama.

'Bio sam klinac kada sam se upoznao sa likom i djelom Damira Mihanovića Ćubija. Tu vrstu pozitivne energije koja je prštala na sve strane, tu vrstu magnetne karizme sam rijetko kada vidio. Uvijek kada bih na TV-u ili inom naletio na njega, ozario bih se, jer me beskrajno zabavljao. Jednostavna, ta energija koja je prštala iz njega me privlačila. I kada sam čuo da ću snimati s njime, iskreno, bio sam presretan. Netko želi snimati s Johnnyem Deppom, netko sa Robertom De Nirom, a ja sam htio snimati sa Ćubijem', napisao je na Facebooku Ugljen.

Od Ćubija se na društvenim mrežama oprostila voditeljica Marijana Batinić: 'Gradelavat ćemo mi umjesto na Šolti na nekom još ljepšem mjestu. Mirno spavaj. Volimo te'.

Ćubija je u bolnici posjetio i HRT-ov voditelj Duško Ćurlić, kojeg je vijest o prijateljevom odlasku zatekla na probama za koncert. 'Još uvijek mislim da je ovo još jedna od njegovih šala, i da će odnekud izaći i smijati se zajedno s nama. Iskrena sućut njegovoj obitelji ', rekao je za Večernji list voditelj.