NIKOLINA ĆOSIĆ

Novo lice na malim ekranima: Mlada reporterka ukrala pažnju gledatelja HTV-ova Dnevnika

22.09.2020 u 20:24

Bionic
Reading

U novouređenom prostoru Studija 12 na Prisavlju, reporterka Informativnog medijskog servisa HTV-a Nikolina Ćosić sinoć je debitirala govoreći u Dnevniku o koronakrizi u svijetu

U razgovoru za Jutarnji, 27- godišnja Osječanka Nikolina Ćosić izjavila je kako joj je drago što su joj nadređeni ukazali povjerenje.

'Nisam srećom puno dramatizirala jer sam već skupila neko iskustvo i praksu radeći na terenu. Za mene je to bio zadatak kao i svaki drugi, shvatila sam ga kao svoju obavezu', izjavila je priznavši kako je ipak imala malu tremu.

Na Hrvatskoj televiziji mlada Osječanka radi od svibnja prošle godine, a kako otkriva, još uvijek ne zna kakve planove HRT ima za nju, odnosno hoće li se češće javljati iz novog HTV-ova studija.

U malo više od godinu dana javljala se s raznih terenskih zadataka, a kako sama kaže, posao reportera smatra puno težim od javljanja iz studija.

Završila je studij medijske kulture na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a svoje prve novinarske korake napravila je volontirajući na HRT Radio Osijeku u studentskoj emisiji 'Brtva glave'.

Prve dodire s televizijom iskusila je u Zagrebu na Z1 televiziji, a potom je radila na Slavonskoj televiziji.

'Zbog posla sam spremila kofere i preselila se u Zagreb bez puno razmišljanja. No, Osijek je i dalje moj dom, tamo su mi obitelj, prijatelji i dečko. Svaki slobodan vikend zaputim se u Slavoniju', izjavila je za Jutarnji.