stvoreni za kišne dane

Novi filmovi koji stižu ove jeseni: Ovo su naslovi koji se s nestrpljenjem iščekuju

16.09.2023 u 10:47

Bionic
Reading

Iako još uvijek traju štrajkovi glumaca, ove ćemo jeseni ipak moći provoditi kišne večeri uz dobre filmove. Na streaming servise i u kina stižu naslovi o kojima ćemo pričati još dugo, a neke od njih možda ćemo pronaći i u popisu nominiranih za prestižne filmske nagrade

Iako su štrajkovi glumaca još uvijek u punom jeku, u rujnu izlaze brojni filmovi koji će zadovoljiti filmoljupce. Od romantičnih komedija do horor filmova, baš svi će pronaći neki naslov za sebe i poželjeti bar jedan vikend otići u kino ili ostati kod kuće i uživati u filmskoj večeri.

Čak i usred kaosa sa štrajkovima, ima dosta nade za sjajne filmove u nadolazećoj sezoni!

Aristotel i Dante otkrivaju tajne svemira

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe - Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: IGN Movie Trailers

Temeljena na knjizi Benjamina Alirea Sáenza, čija je radnja smještena u El Paso 1987., ovo je priča o dvojici tinejdžera meksičko-američkih korijena koji se kroz odrastanje zbližavaju i počinju razvijati ljubavne osjećaje jedno prema drugome. Tijekom druženja prolaze put samospoznaje i otkrivaju što znači biti zaljubljen.

Na stranici IMDB film je ocijenjen visokom ocjenom 7,2, kritičari su složni da je riječ o vrlo slatkoj tinejdžerskoj ljubavnoj priči, a dostpan je od 8. rujna.

Moje grčko vjenčanje 3

My Big Fat Greek Wedding 3 - Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Focus Features

Više od dvadeset godina nakon što su se sreli na platnu, Nia Vardalos i John Corbett ponovno se okupljaju s obitelji Portokalos na putovanju u Grčku punom poznatih lica iz ranijih filmova.

Komedija koju mnogi željno iščekuju već je stigla u domaća kina i ocijenjena je ocjenom 5,3 na IMDB-u, no riječ je o laganoj komediji za razbibrigu nakon povratka u rutinu posla i ostalih obaveza.

Cassandro

Cassandro - Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Temeljen na istinitoj priči, film prati gej luchadora (profesionalnog meksičkog hrvača) po imenu Saúl Armendáriz, a koji sanja o pobjedi unatoč tome što stalno gubi mečeve. Njegov trener predlaže mu da pokuša razviti novi hrvački alterego: egzotičnog queer luchadora koji nosi upečatljivu šarenu odjeću. Nakon prihvaćanja savjeta, on živi slavu kakvoj se nije nadao, ali novostečena pozornost donosi promjene u njegovim odnosima s obitelji i ljubavnikom Gerardom.

U američkim kinima film se može pogledati od 15. rujna, a na Prime Video stiže 22. rujna.

Ubojstvo u Veneciji

A Haunting In Venice | Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: 20th Century Studios

Filmska adaptacija romana Agathe Christie 'Dogodilo se na dan Svih svetih' (Hallowe'en Party) i treći film u franšizi koji uključuje 'Ubojstvo u Orient Expressu' i 'Smrt na Nilu' je pred vratima. Uloga karizmatičnog detektiva Herculea Poirota pripala je Kennethu Branaghu, a u filmu glume i Tina Fey i Michelle Yeoh.

Mistična Venecija poslužila je kao sjajna kulisa za ubojstvo s kojim će se suočiti detektiv koji odavno ima naklonost publike, a novi nastavak u kina stiže 14. rujna.

Flora And Son

Flora and Son — Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Apple TV

Ova drama prati samohranu majku Floru, koja je u borbi sa sinom Maxom u adolescentskim godinama. Pokušavajući pronaći hobi za Maxa, spašava gitaru iz kontejnera i otkriva da smeće jedne osobe može biti spas za cijelu obitelj. Njezin problematični sin otkrije koliko glazba može biti ljekovita, no lijek u gitari pronalazi i sama Flora.

Film je dostupan u odabranim kinima od 22. rujna, a na Appleu + od 29. rujna.

Stvoritelj

The Creator | Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: 20th Century Studios

Film 'Stvoritelj' Garetha Edwardsa postapokaliptični je triler o ratu između ljudi i umjetne inteligencije. John David Washington glumi ožalošćenog bivšeg agenta specijalnih snaga koji pokušava pronaći tvorca moćne umjetne inteligencije, a u tome mu pomaže robot u obliku malog djeteta.

U hrvatska kina film dolazi 28. rujna.

Fair Play

Fair Play | Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Ovaj film, koji krajem mjeseca stiže na Netflix, razveselit će fanove 'Bridgertona'! Glumica Phoebe Dynevor, koja je u prvoj sezoni imala glavnu ulogu, glavna je junakinja i ovog filma koji se bavi raspletom zaruka mladog para nakon što se upoznaju u konkurentskom hedge fondu koji zabranjuje njihovu vezu.

Netflix ga je otkupio od Sundancea za visokih 20 milijuna dolara, a očekuje se da će biti pravi hit na Netflixu, na kojem će se prikazivati od 13. listopada!

Slagalica strave X

Saw X - Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Lionsgate Movies

U desetom nastavku franšize 'Slagalica strave' John Kramer je u potrazi za medicinskim postupkom koji bi mu pomogao izliječiti rak. Čuje za eksperimentalni tretman koji se provodi u Meksiku pa putuje tamo kako bi ga nabavio. Ipak, u jednom trenutku saznaje da su ga prevarili medicinski stručnjaci koji su izveli postupak.

Film u hrvatska kina dolazi 28. rujna, a ne sumnjamo da će ljubitelji horor filmova pohrliti u kinodvorane.

Reptil

Reptile | Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Netflixov triler trebao bi svoju premijeru imati na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu u rujnu prije nego što stigne na platformu 6. listopada. Redatelj Grant Singer, koji je režirao glazbene spotove za pop zvijezde kao što su The Weeknd i Lorde, debitirao je u redateljskoj ulozi ovim filmom o detektivu u Novoj Engleskoj koji pokušava riješiti ubojstvo agenta za nekretnine.

Anatomija pada

Anatomy of a Fall - Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Madman Films

Film koji je osvojio Cannes uskoro će biti dostupan i većoj skupini gledatelja, a dobre kritike stvaraju uistinu visoka očekivanja od ovog naslova. Ovaj francuski triler redateljice Justine Triet govori o ženi koja pokušava dokazati svoju nevinost nakon što je osumnjičena za ubojstvo muža, a njezin slijepi sin jedini je svjedok njegove smrti.

Ubojice cvjetnog mjeseca

Killers of the Flower Moon — Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Apple TV

Film 'Killers of the Flower Moon' premijerno je prikazan na filmskom festivalu u Cannesu još u svibnju te ga je publika nagradila devetominutnim pljeskom. Najnoviji film Martina Scorsesea temeljen je na istoimenoj publicističkoj knjizi Davida Granna, a prati niz ubojstava koja su se dogodila u Osage Naciji 1920-ih, nakon što je tamo otkrivena nafta.

Scorsese je okupio velikane Hollywooda Leonarda DiCaprija, Roberta De Nira i Lily Gladstone, a mnogi pričaju da se filmu smiješe i neke nominacije za Oscara. Gledatelji će ga u domaćim kinodvoranama moći pogledati od 19. listopada.

Priscilla

Priscilla | Official Teaser Izvor: Društvene mreže / Autor: A24

Drama 'Priscilla' neki je dan doživjela premijeru u Veneciji, a sama Priscilla rekla je da je jako zadovoljna radom Sofije Coppole. Redateljica je film temeljila na Priscillinim memoarima iz 1985. godine, a u njemu glume Jacob Elordi kao Elvis i Cailee Spaeny kao Priscilla.

Priču o najvećoj Elvisovoj ljubavi moći ćete gledati od 27. listopada.

Rustin

Rustin | Official Teaser Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: https://www.youtube.com/watch?v=4lBqMhZ3NBg

Ovaj film o stvarnom liku američke povijesti objavljen je uoči ovogodišnje 60. godišnjice Marša na Washington. U središtu zbivanja je priča o aktivistu za građanska prava Bayardu Rustinu koji je inzistirao na okončanju rasne diskriminacije pri zapošljavanju. U izvršnoj produkciji Higher Ground Productionsa Baracka i Michelle Obame, ovaj film stiže na Netflix 17. studenog.

Foe

FOE | Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: MGM

Foe je nadolazeći znanstvenofantastični psihološki triler u kojem glavnu ulogu imaju Saoirse Ronan, Paul Mescal i Aaron Pierre. Riječ je o filmu nastalom prema romanu Iaina Reida, u kojem je život bračnog para okrenut naglavačke kada stranac stigne na njihovu farmu i obavijesti muža da će biti poslan na veliku svemirsku stanicu, a njegova žena ostavljena u društvu robota.

U Americi će ga prikazivati Amazon Studios 6. listopada 2023, a ljubitelji SF-a sigurno će uživati u napetom trileru.

Pain Hustlers

Pain Hustlers Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Emily Blunt na male ekrane dolazi u ulozi Lize koja sanja o boljem životu za sebe i svoju kćer pa se zapošljava u bankrotiranoj ljekarni, a njezina hrabrost katapultira tvrtku i nju do života na visokoj nozi, ne znajući da će se uskoro naći usred zločinačke zavjere.

Film na Netflix dolazi 27. listopada, a temelji se na knjizi Evana Hughesa iz 2022. godine.

All Dirt Roads Taste of Salt

All Dirt Roads Taste of Salt | Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: A24

Film tematizira istraživanje života žene u Mississippiju koje traje desetljećima i oda je generacijama ljudi, mjestima i neizrecivim trenucima koji nas oblikuju. U središtu radnje je žena koja prolazi kroz različita životna razdoblja pokazujući njezino slomljeno srce, ljubav i kako pritom raste.

Ubojica

The Killer | Official Teaser Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Film koji je premijerno predstavljen u Veneciji oduševit će i gledatelje na Netflixu, a oni će u njemu moći uživati od 10. studenog. Nastao u režiji Davida Finchera, koji potpisuje i 'Gone Girl', to je psihološki akcijski triler temeljen na istoimenom francuskom grafičkom romanu o ubojici koji počinje polako gubiti razum te se bori sa svojim poslodavcima i samim sobom u međunarodnoj potjeri.

Maestro

Maestro | Official Teaser Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Ova ljubavna priča opisuje životnu vezu dirigenta i skladatelja Leonarda Bernsteina i Felicije Montealegre Cohn Bernstein. Zanimljivo je istaknuti da Bradley Cooper piše, režira, producira i glumi u ovoj drami nastaloj prema stvarnim događajima, a obitelj poznatog skladatelja navodno je oduševljena Cooperovom izvedbom.

Gledatelji će u ovom biografskom uratku moći uživati u kinima od 22. studenog te na Netflixu od 20. prosinca.

Napoleon

Napoleon - Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony Pictures Entertainment

U vrijeme američkog Dana zahvalnosti dolazi film 'Napoleon' Ridleyja Scotta, u kojem glumi oskarovac ​​Joaquin Phoenix kao francuski vojskovođa i samookrunjeni car Napoleon Bonaparte. Film prepun akcije uranja u životni put francuskog revolucionara i njegov odnos sa suprugom, caricom Joséphine, koju glumi Vanessa Kirby.

The Marvels

Marvel Studios' The Marvels | Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Marvel Entertainment

Nastavak uspješnog filma 'Kapetanica Marvel' s oskarovkom Brie Larson u ulozi atraktivne superjunakinje u domaća kina stiže 9. studenog. Ljubitelji Marvela doći će na svoje u avanturi u kojoj se trebaju udružiti Kapetanica Marvel, Monica Rambeau i Kamala Kahn.