SVE JE IZNENADIO

Novac je bio važniji: Tom Hanks bez dlake na jeziku otkrio što zapravo misli o 'Da Vincijevom kodu'

13.06.2022 u 21:25

Bionic
Reading

U novom intervjuu za ugledni The New York Times, Hanks je bez dlake na jeziku progovorio o svom glumačkom angažmanu u filmskoj trilogiji ‘Da Vincijev kod’ nastaloj prema hit romanima američkog pisca Dana Browna

Svojim izjavama na račun trilogije koja mu je osigurala pozamašan iznos na bankovnom računu Tom Hanks brojne je uspio iznenaditi.

Bez dlake na jeziku, danas 65- godišnji glumac prihvaćanje ovog angažmana nazvao je ‘kurvinskim’, no ne žali se zbog honorara dobivenog za ulogu profesora simbologije sa Harvarda, Roberta Langdona.

Tom Hanks u filmu 'Da Vincijev kod' Izvor: Profimedia / Autor: Columbia Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia

Hanks se u intervjuu za The New York Times nije suzdržavao u isticanju negativnog mišljenja nazvavši bestselere Dana Browna, a zatim i filmove po kojima su nastali, ‘lovom na blago koji su povijesno točni kao što su filmovi o Jamesu Bondu točni za špijunažu’.

Hanks je predvodio sva tri filma u ulozi Roberta Langdona, ‘Da Vincijev kod’ 2006., ‘Anđeli i demoni’ 2009. i ‘Inferno’ 2016. Sva tri misteriozna trilera režirala je holivudska ikona Ron Howard, a Hanksu je za svaki nastavak na bankovni račun sjelo od 20 do 25 milijuna dolara.

Unatoč tome što je znao da su filmovi nedvojbeno loši, nije 'previše' požalio zbog toga.

‘U vrijeme kad smo snimali ‘Da Vincijev kod’ slavio sam 40. rođendan. Noću smo snimali u Louvreu. Promijenio sam hlače pred slikom Mona Lise. Donijeli su mi rođendansku tortu u muzej. Tko može doživjeti to iskustvo? Ima li tu cinizma? Naravno da ne’, prokomentirao je u svom novom intervjuu.

Kada je svoju premijeru doživio 2006. godine film ‘Da Vincijev kod’ uznemirio je katoličke vođe diljem svijeta, no kontroverze nisu naštetile njegovom komercijalnom uspjehu. Samo u Americi na kino blagajnama uspio je zaraditi preko 200 milijuna dolara.

Dok su snimali nastavak ‘Anđeli i demoni’ u Italiji, Hanks i Howard su ponovno naišli na protivljenje te im je rimska biskupija zabranila snimanje u dvije rimske crkve.

NEMA TKO NIJE BIO

Premijera filma o Elvisu privukla je vojsku poznatih lica, a ovo su njihova izdanja s crvenog tepiha

Pogledaj galeriju

Poznati oskarovac trenutno promovira biografski film o kralju rock’n’rolla, Elvisu Presleyju, nastalom pod redateljskom palicom Baza Luhrmanna.

Tom u filmu glumi Elvisova menadžera, pukovnika Toma Parkera, koji je glazbenu ikonu za života ozbiljno novčano oštetio.