VEDRAN STRUKAR:

Nitko Miji Dimšić na Euroviziji neće suditi na temelju tračeva nego na temelju izvedbe, scenskog nastupa i medijske priče koju 'proda'

22.02.2022 u 23:29

Bionic
Reading

Poznati PR-ovac Vedran Strukar otkrio je što misli o ovogodišnjoj pobjednici Dori, ali i domaćoj sceni općenito

Još se uvijek ne zaustavlja lavina komentara nakon što je pobijedila Mia Dimšić koju neki optužuju da je plagirala Taylor Swift, dok su drugi oduševljeni njenim nastupom.

Dugogodišnji novinar i PR stručnjak, Vedran Strukar za Net.hr je otkrio kako mu se svidjela ovogodišnja Dora.

'Dan nakon Dore i sama Zdenka Kovačiček, kao doista velika hrvatska glazbena umjetnica, shvatila je da na Dori, kao festivalu nema što raditi. Zato je i objavila da se trajno povlači s tog natjecanja i prepušta ga mlađima. Ne bih se ja baš složio s tom njezinom odlukom, ipak je ona veliko glazbeno ime, no za Doru, a potom i za Eurosong puno je toga važnije od minulog glazbenog priznanja', kaže on.

  • +144
Dora 2022. Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro i Renato Branđolica za HRT

Što se tiče optužbi za plagijat, Strukar kaže da danas  u ovoj današnjoj hiperprodukciji svatko svakoga može 'optužiti' za plagijat.

'Mislim da je to potpuno promašena tema i da na to ne trebamo trošiti riječi. Nitko Miju Dimšić na Euroviziji neće suditi na temelju tračeva nego na temelju izvedbe, scenskog nastupa i medijske priče koju 'proda' glasačkoj publici. Od srca joj želim svu sreću, ona je sad naš predstavnik, tu je što je, nadam se samo da će ona i njezin tim znati iskoristiti priliku koja joj je pružena. I neka odmah znaju da za Euroviziju treba dosta novaca. Budući da je miljenica Croatia Recordsa, vjerujem da će i HRT i njezina diskografska kuća ove godine odriješiti kesu', poručio je. 

Dodao je i kako misli da bi Maja Šuput trebala otići na Eurosong.

'Veliki je profesionalac i kompletna estradna pojava. Ponavljam još jednom, mi na Dori ne tražimo osobu koja najbolje pjeva nego osobu koja najbolje može iznijeti pjesmu i cijeli projekt. Zato, kad me pitaju koga bih ja poslao, mislim da je Maja trenutno najbolje rješenje jer do sad nije imala priliku dok su mnogi drugi izvođači njezina kalibra već bili na Euroviziji. Ne sumnjam ni najmanje u njezinu kreativnost i energiju, treba joj samo adekvatna i dobra pjesma', objašnjava za Net.hr.

Dotaknuo se i hrvatske top liste na Billboardu koja je mnoge neugodno iznenadila.

'Svi mi iz posla jako dobro znamo kakva se glazba sluša u narodu i što ljudi privatno slušaju. Kad čujete ove neutralne i dosadne pjesme koje se forsiraju u radijskom eteru, scenski slabim izvođačima daje se na važnosti, oni misle da su važni, a zapravo ne razumiju koliko su nebitni', rekao je Strukar.