TALENTIRANA PJEVAČICA

Nina Kraljić: 'Televiziju upalim jedino zbog PlayStationa'

05.06.2017 u 13:58

Bionic
Reading

Glazbenica, dobitnica nagrade Porin, finalistica Eurosonga 2016. Nina Kraljić nakon pobjede u prvoj sezoni showa 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske' radi punom parom. Uz nastupe i promociju albuma prvijenca 'Samo', nedavno je snimila spot za novi singl 'Vir'. Za tportal Nina je otkrila anegdote sa snimanja svojih dosadašnjih spotova i gleda li talent showove

U svom novom spotu 'Vir' Nina je odlučila simbolikom prikazati unutarnju borbu djevojke koju glumi Martina Ivanković i njezine podsvijesti, koju utjelovljuje Dino Baksa.

'Djevojka je u jednom svom privatnom odnosu konstantno plesala po žici između najboljeg i najgoreg i tražilo se razrješenje situacije te je odluka bila iznimno teška - otići ili ostati. Situaciju smo dodatno dočarali derutnim stanom, a kako se njezina unutarnja borba pojačava, tako i ja koja pričam njezinu priču iznad nje na tavanu i poprimam sve luđi izgled. Smatram da umjetnik nije ovdje da donosi već naviknuto i uvijek istu estetiku, nego da pomiče granice i utječe na ljudska raspoloženja, misli i pokreće njegove najdublje, skrivene potencijale. Zato puno zahvaljujem Krešimiru Čizmeku, producentu i snimatelju, te divnim plesačima što su razumjeli moju viziju i sa mnom plesali po žici', ispričala je Nina Kraljić.

Iako se na domaćim televizijama nemaju prilike često vidjeti spotovi, Nina smatra da ih treba snimati.

'Ima ih smisla snimati zbog YouTubea i općenito veće pristupačnosti i boljeg kompletnog dojma. Meni kao umjetniku je dodatan razlog sentimentalne prirode jer uvijek možeš vidjeti što si stvorio i sjetiti se priča u pozadini te usporediti tadašnje stanje sa sadašnjim. Snimanje spotova je uvijek velik izazov i predstavlja tvoju tadašnju viziju pjesme te možeš pratiti svoj napredak', ističe.

Kod snimanja spotova najbitnije joj je to da joj se dopušta da bude svoja.

'Također i da sam okružena onima koje znam i vjerujem ili barem nekime tko ima dovoljno otvoren um da iskorači iz zone komfora i radi na sebi. Još kada imaš točnu ideju što želiš postići, imaš dobitnu kombinaciju i na kraju nije bitno tko je shvatio, tko nije, dok god si ti zadovoljan', kaže Nina. Ona će uvijek rado pogledati spotove Aurore.

Na njezinim snimanjima dosad je bilo raznih zgoda. Prisjetila se jedne od njih.

'Izdvojit ću hodanje po šumi za spot 'Zaljuljali smo svijet u haljini', koja nije bila prilagođena za teren i vrućinu pa je bilo padanja u blato i trganja materijala. Ekipa me u zafrkanciji ostavila na jednom panju, s kojeg se nisam mogla spustiti i snimala me dronom', otkrila je.

Pure art, hvala Dino Baksa 💜 Spot za pjesmu Vir coming soon, presretna! #nksamo

A post shared by Nina Kraljić (@ninakraljic) on

Kad je riječ o brojnim natjecateljskim talent showovima, a u jednom od njih odnijela je pobjedu, Nina ih ne prati.

'Ne gledam televiziju, uglavnom skinem seriju ili film koji me zanima i gledam sve na laptopu. Ako i upalim TV, to je zbog PlayStationa. (smijeh) Neke nastupe sam pogledala preko interneta, uglavnom nešto što mi se čini zanimljivim ili po izboru pjesme ili izričaju', pojasnila je.

Nakon snimanja spotova očekuje je nastavak radnog ljeta.

'U lipnju imam slatke akustične nastupe, uključujući otvaranje festivala slastica Slatki gušti na Zrinjevcu, a u srpnju me čeka veliki projekt koji će za sada ostati mala tajna, plus divni nastupi na prekrasnim ambijentima i manifestacijama kao što je nastup na Roškom slapu, Solinsko kulturno ljeto itd. U rujnu, nakon zasluženog godišnjeg odmora, rado bih radila na novim glazbenim materijalima', otkrila je svoje planove.