'AMERIKANCI NEMAJU POJMA'

Nije trebalo dugo: Stigla je reakcija norveške kraljice Sonje na potez kćeri, princeze Marthe Louise

10.11.2022 u 15:23

Bionic
Reading

Nakon što se, zbog skorašnje udaje za američkog šamana Dureka, norveška princeza Martha Louise sada i službeno odrekla kraljevskih dužnosti, oglasila se njezina majka

85-godišnja kraljica Sonja, koja zajedno sa suprugom, kraljom Haraldom, vlada Norveškom, progovorila je javno o promjenama koje očekuju njezinu kćer, 51-godišnju princezu Marthu Louise. Kraljevski par obratio se tamošnjim medijima nakon što se njihova kći javno odrekla svoje kraljevske uloge.

Na održanoj tiskovnoj konferenciji, kraljica Sonja rekla je kako Amerikanci ne shvaćaju težinu koju ima monarhija i njezino značenje, aludirajući time na odluku svoje kćeri da se zaruči za šamana Dureka, a onda je dodala da je njezin budući zet 'sjajan tip'.

'Amerikanci nemaju pojma što je to kraljevstvo, stoga ne čudi da i on to ne shvaća. Amerikanci jednostavno ne razumiju značenje ovoga ovdje. Ne razumiju. On je mislio da može učiniti što god želi i da to neće utjecati na nas, da nas to neće kompromitirati', rekla je kraljica Sonja i potom dodala da je kćerin potez, da se povuče iz kraljevskog života, u interesu cijele obitelji, ali i monarhije.

  • +6
Norveška kraljica Sonja Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Čak i ako se ne slažemo oko stvari, sretni smo jedno s drugim', rekla je kraljica i dodala: 'Imam osjećaj da je obitelj sada postala još bliža na jedan nov i lijep način.'

Govoreći o tome, dodala je kako je šaman Durek, duhovni vodič i iscjelitelj iz Los Angelesa, 'sjajan tip' i da je  'jako zabavno biti' s njim u društvu.

Slično je stava i 85-godišnji kralj Harald, koji je ipak izrekao žaljenje što njegova kći više neće predstavljati kraljevsku kuću. 'Dobro smo razmislili o svemu i sagledali sve iz svih kuteva. Ovo je bila jednoglasna odluka', zaključila je kraljica Sonja.