MASTERCHEF DAVOR ŠRENG:

Nije mi žao zbog ispadanja, htio sam da Šime uđe u finale

11.06.2011 u 09:39

Bionic
Reading

Posljednji gastroduel u prvoj sezoni 'Masterchefa' za Davora Šrenga bio je i posljednji dan boravka u tom showu. Plavi tim, kojem je sinoć bio vođa, izgubio je od crvenog tima koji je bio uspješniji u pripremanju banketa za vodeće ljude hotela Esplanade

Poraženi Davor i članovi njegova tima Srđana i Šime u eliminacijskom izazovu dobili su nimalo lak zadatak – spraviti kopiju jela člana žirija Mate Jankovića.

'Jelo ima sve komponente brudeta, u ustima treba biti brudet, ali prezentacijski to ne treba biti. Problem će biti multitasking i prezentacija, čak i kost ima nekakvu priču', pokušao je Mate kuharima amaterima objasniti zamke u svom jelu. Njegova pomoć Davoru nije previše koristila jer nije uspio u imitaciji Jankovićeva tanjura.

Krivac je luk

'Ljubičasti luk koji je previše otišao u karamelizaciju krivac je za moje ispadanje. Nije mi žao zbog toga jer sam htio da Šime uđe u finale, na mladima svijet ostaje', dobrodušno će obrtnik iz Zagreba. Od ostalih kandidata i žirija naučio je mnogo novih kulinarskih trikova, a iz sjećanja mu se nikada neće izbrisati prva kutija iznenađenja.

'Tada mi je bilo najteže, na prvoj kutiji iznenađenja, kada smo kuhali jetricu. Moju je Tom Gretić opisao kao metalnu', prisjetio se 44-godišnji Davor. Iz svake kritike i neuspjeha u ovom showu izvukao je samo pozitivne stvari.

'Za štednjakom sada definitivno mogu dati više nego prije ulaska u show', kaže Šreng. Njegove tri vjerne navijačice, supruga i dvije kćeri, jedva su dočekale da se vrati kući i spremi im ribu.

Napokon s obitelji

'Dok sam bio u 'Masterchefu', bile su zakinute za riblje delicije jer nijedna od njih nije baš luda za čišćenjem ribe i to je obično moj zadatak, tako da ću im sada neko vrijeme sigurno spremati ribu', veli simpatični Davor.

Želja mu je otvoriti klub za ljubitelje dobre hrane u kojem bi uz finu papicu drugima prenio iskustva iz gastroshowa Nove TV koji sljedećeg tjedna ulazi u završnicu.

'Volio bih uz pomoć ostalih kandidata naučiti ljude kako od malo namirnica skuhati vrhunska jela', objasnio je.

Šime je njegov favorit

U showu je ostalo samo pet kandidata, Srđana, Šime, Robert, Vedran i Matija, i od utorka do petka svakoga će dana ispasti jedan od njih.

'Moj je favorit definitivno Šime jer ima svoje ideje u kuhanju i nikada ne odustaje od njih, čak ni kad mu drugi sugeriraju da te ideje nisu baš tako dobre', govori Davor. Umijeće kuhanja ostalih kandidata pohvaljuje i opisuje ih kao prave zaljubljenike u kuhanje i hranu.