NOVI DETALJI

Nije joj bilo svejedno kada je ovo čula: Psihologinja na sudu ustvrdila da Amber Heard ima dva poremećaja osobnosti

27.04.2022 u 10:45

Bionic
Reading

Novo saslušanje u svjetski poznatoj parnici između Amber Heard i Johnnyja Deppa nije baš bilo ugodno poznatoj glumici. U korist Deppa svjedočila je forenzička psihologinja Shannon Curry te je ustvrdila da glumica pati od dva poremećaja osobnosti

Tijekom novog ročišta u sudskoj bitki između bivših supružnika Amber Heard i Johnnyja Deppa, na klupu za svjedoke došla je forenzička psihologinja Shannon Curry. Ona je pak stala u obranu slavnog glumca.

Curry je iznijela svoju dijagnozu Amber Heard te na sudu izjavila da glumica ima dva poremećaja osobnosti, i to granični i histrionski poremećaj osobnosti. Psihologinja je rekla da je do svoje dijagnoze došla tijekom 12 sati razgovora s Heard, kao i pregledom njezinih nalaza o mentalnom zdravlju.

Histrionski poremećaj osobnosti je poremećaj koji karakteriziraju prekomjerna emocionalnost i traženje pažnje. Smatra se da je glavni uzrok tome genetika u kombinaciji s okolinom za vrijeme djetinjstva te se vjeruje da je uzrokovan pretjeranim kritikama i kaznama roditelja, a često je tu prisutan i nedostatak pažnje u najranijoj dobi, kad je ona najpotrebnija.

Naime osobe s histrionskim poremećajem ličnosti ne osjećaju se ugodno ili smatraju da ih se ne uvažava kad nisu u središtu pažnje. Često su žive, dramatične i privlače pažnju na sebe.

Drugi poremećaj koji joj je dijagnosticiran je granični poremećaj osobnosti, a koji je okarakteriziran nestabilnošću u interpersonalnim odnosima, slici samog sebe i emocijama te izrazitom impulzivnošću. Neka od obilježja ovog poremećaja su suicidalne misli, pokušaji suicida, samoozljeđivanje, emotivna nestabilnost, epizode anksioznosti, razdražljivosti i disforije, neprimjeren, intenzivan bijes ili teškoće u njegovu kontroliranju.

Također, psihologinja je posvjedočila da Heard ne pati od posttraumatskog stresnog poremećaja zbog svoje veze s Deppom, kao što je tvrdila. Odvjetnički tim optuženog Deppa nada se da će njezino svjedočenje ojačati njihovu tvrdnju da je zapravo Heard ta koja je bila nasilna u problematičnoj vezi para.

Amber Heard Izvor: Profimedia / Autor: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP / Profimedia

Na sudu je već nekoliko suradnika i članova Deppove obitelji svjedočilo da je Amber verbalno zlostavljala muža. Slično je rekla i Tara Roberts, žena koja je 15 godina upravljala imanjem na privatnom otoku glumca. Roberts je ustvrdila da je Heard ozlijedila Deppa limenkom tijekom tučnjave 2015. godine.

‘Govorila mu je da je propali glumac, da će umrijeti kao debeli usamljeni starac. Onda sam čula Johnnyja kako govori - udarila si me limenkom’, rekla je Roberts.

  • +6
Johnny Depp, Amber Heard Izvor: EPA / Autor: BRENDAN SMIALOWSKI / POOL