ŠEST SATI TONSKIH ZAPISA

Nevoljama kraljevske obitelji nikad kraja: U pripremi dokumentarac s Dianinim šokantnim otkrićima

01.05.2021 u 15:14

Bionic
Reading

Još se nije slegla prašina oko eksplozivnog intervjua kojeg su princ Harry i Meghan Markle dali Oprah, a princu Charlesu otvara se novi, dosta nezgodan front

Streaming div Netflix, prema pisanju The Suna, povodom 25. godišnjice smrti princeze Diane planira objaviti nastavak svog globalnog hita 'Diana: In My Own Words'.

Scenarist Tom Jennings tvrdi da ima još šest sati neotkrivenog audio materijala kojega je princeza Diana snimila za biografa Andrewa Mortona i njegovu knjigu iz 1992. godine 'Diana: Her True Story'.

Jennings je za britanske medije rekao kako postoji ukupno sedam sati kazeta koje je Diana snimila za Mortona.

'U našem dvosatnom filmu iskoristili smo samo jedan sat tog materijala. Ozbiljno razgovaramo o tome da pripremimio nešto za sljedeću godinu. Osim što se obilježava 25. godišnjica Dianine smrti, sljedeće je godine slučajno i 30. godišnjica Mortonove knjige', rekao je Jennings izrazivši nadu da će to potaknuti interes gledatelja, a podsjetio je i da stiže peta sezona serije 'Kruna'.

Uz emitiranje prvog dokumentarca 2017. godine vezale su se kontroverze, pa se Dianu moglo čuti kako otvoreno govori o svojoj 'najvećoj ljubavi', za koju se pretpostavlja da je bio njezin tjelohranitelj.

Diana također progovara i o svojoj borbi s problemima prehrane i neuspješnom braku s princom Charlesom.

  • +6
Princ Charles, princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: UPPA/Photoshot / Avalon Editorial / Profimedia

Kako bi podržao šokantne scene iz serije 'Kruna', Netflix je prošle godine ponovno objavio dokumentarac.

Snimanje pete sezone hvaljene serije 'Kruna' započet će u kolovozu u nastaviti se do siječnja sljedeće godine. Obuhvatit će razdoblje od 1991. do 1997. godine, uključujući kraljičinu Annus Horribilis te razdvajanje i raspad braka Diane i Charlesa.

Štovatelji kraljevske obitelji već su ostali šokirani prikazom njihovog braka u seriji, koji je uključivao i Charlesovu aferu s Camillom, a kraljevska obitelj nije krila bijes zbog eksplozivnih priča u posljednjoj sezoni.

Serija je potaknula razgovore i o 75 milijuna dolara vrijednom ugovoru kojega su princ Harry i Meghan Markle, nakon što su napustili svoje dužnosti u klraljevskoj obitelji i preselili se u SAD, potpisali s Netflixom.

Insajeder je otkrio u siječnju kako višemilijunski ugovor znači da vojvoda i vojvotkinja od Sussexa nemaju urednička prava niti pristup seriji.

U praksi bi to značilo da Harry od šefova ne može tražiti ukidanje neke scene iz 'Krune' ili bilo koje druge serije koja bi se mogla smatrati anti-kraljevskom ili imati bilo kakve negativne konotacijeza širu obitelj i prijatelje.