ŠTO GLEDATI?

Neno Belan otkriva svoj ultimativni popis filmova za vikend kod kuće

01.12.2023 u 17:42

Bionic
Reading

Došlo je hladnije vrijeme, mrak sve ranije pada pa vizija idealnog provoda kod mnogih sve češće uključuje ostanak u toplini doma uz dobar film. Ako tražite inspiraciju za te ugodne trenutke, možda vam pomognu preporuke domaćeg glazbenika

Gledanje filmova često je aktivnost koju radimo u paru ili društvu te jedan od najzabavnijih načina provođenja slobodnog vremena, jer oni imaju moć opustiti nas. Budući da nema ništa slađe od ležerno provedene subote ili nedjelje uz njih, Neno Belan izdvojio je neke od svojih omiljenih filmova.

Otok Shutter (Shutter Island)

Jedan od vrhunskih filmova iz velikog opusa redatelja Martina Scorsesea. U ovom psihološkom trileru u glavnoj je ulozi Leonardo DiCaprio, a kao i obično, odlično je odglumio detektiva koji istražuje nestanak pacijentice iz psihijatrijske bolnice. Ovaj psihološki triler potiče na razmišljanje o tome da je sve relativno i koliko je tanka granica od toga da skliznemo u distorziju vlastitih misli i percepcije u odnosu na stvarno stanje, a poziva nas da se podsjetimo da ipak negdje osjećamo ono što jest.

Izvor: Društvene mreže

Interstellar

Interstellar (2014.) je science fiction film koji je režirao Christopher Nolan. U njemu glume poznata lica, poput Matthewa McConaugheyja, Anne Hathaway, Michaela Cainea i drugih. McConaughey, u glavnoj ulozi, glumi farmera, bivšeg pilota NASA-e, koji treba napustiti obitelj i Zemlju kako bi otkrio postoji li drugi planet na kojem bi mogao opstati ljudski život. Osim teme o spašavanju svijeta, istodobno se protežu teme ljubavi prema obitelji i žrtve za dobrobit drugih, a dočarane su na interesantan i neobičan način.

Izvor: Društvene mreže

La La Land

Romantični mjuzikl redatelja Damiena Chazellea, u kojem glume Ryan Gosling i Emma Stone, prikazuje izazove koje život stavlja pred nas, uz donošenje odluka koje imaju dugoročne posljedice za naš život, a tako i važnost snage i hrabrosti prihvaćanja svega navedenog. Osim raznih tema koje dotiču široku publiku, filmu lakoću daju simpatični komični momenti, koji ne umanjuju njegovu dubinu i ozbiljnost, a neizostavno se mora spomenuti odličnu glazbu koja emotivno prati tijek radnje.

Izvor: Društvene mreže

Toma

Toma je film redatelja Dragana Bjelogrlića o srpskom pjevaču narodne glazbe Tomi Zdravkoviću. Glavnu ulogu utjelovljuje Milan Marić. Ovaj film romantizirano prikazuje tijek njegova života, pa tako i razvoj njegove karijere, sve do prerane smrti. Komplicirani ljubavni odnosi, problemi sa zdravljem, mnoga putovanja, nastupi i zabava, vrhunac karijere i dno života... sve je to činilo tog umjetnika 'tužne duše'. Kaže on u jednom momentu - da bi pisao pjesme, moraš da se dobro uprljaš, samo tužni pišu pjesme... Posebno je interesantna i paralelna životna priča njegovog doktora i njegove žene Ljiljane, koja se također provlači kroz čitav film.

Izvor: Društvene mreže