omiljena princeza

Nemaju svi samo riječi hvale o Kate Middleton, na nju se obrušio kraljevski suradnik

24.04.2023 u 11:37

Bionic
Reading

Kate Middleton već odavno je na tapeti fotografa koji joj zamjeraju što im je na neki način oduzela posao. Vojvotkinja je odlučila samostalno fotografirati djecu za važne obljetnice rođendana kako bi fotografije bile što opuštenije, no mnogi su joj zamjerili taj otklon od tradicije

Kate Middleton velika je ljubiteljica umjetnosti pa ni ne čudi činjenica da se u svojoj karijeri odlučila na neki način posvetiti nekom obliku umjetnosti. S obzirom da je obožavateljica fotografije, britanska princeza odlučila je na sebe preuzeti zadatak stvaranja portreta svoje djece. Ipak, koliko god djela bila dobro fotografirana, već nekoliko puta bila je na meti zbog svoje odluke.

U želji da što više zaštiti privatnost svoje troje djece, prinčeva Georgea i Louisa i princeze Charlotte, Kate Middleton odlučila je da će sama fotografirati godišnje portrete kraljevskih nasljednika. Osim što to čini iz ljubavi prema umjetnosti i želje da ih zaštiti, Kate je svjesna da će djeca najprirodnija biti upravo pred njezinim objektivom.

Ipak, ta se odluka ne sviđa fotografima s kojima obitelj surađuje već godinama, a tako ni fotografu Johnu Swannellu koji je nedavno javno prigovorio miljenici britanske javnosti.

'Sav posao koji sam imao privilegiju raditi s kraljevskom obitelji pomogao mi je u karijeri; danas netko poput mene jednostavno nema priliku', rekao je Swannell zamjerivši vojvotkinji što ne daje priliku mladim fotografima koji su vrijedni afirmacije u društvu. Jako joj je zamjerio činjenicu da ne daje šansu novim, talentiranim i ambicioznim mladim fotografima.

Priznao je da shvaća njezinu majčinsku želju da zaštiti djecu te da želi to učiniti sama, no njegov profesionalni zaključak ne ide joj u korist.

'Nije dobra fotografkinja', zaključio je renomirani fotograf koji je otkrio da joj u korist ide samo činjenica da su djeca pred njom opuštenija nego što bi bila pred profesionalnim fotografima.

Swannell je već pred svojim objektivom imao niz poznatih osoba, a fotografirao je i kraljevsku obitelj. Godine 1994. fotografirao je princezu Dianu s prinčevima Williamom i Harryjem. Tijekom godina portretirao je i samu kraljicu te važne državne ličnosti poput bivših britanskih premijera Margaret Thatcher i Tonyja Blaira.

Činjenica je da riječ ovog profesionalnog fotografa sa značajnim portfolijem znači puno te njegova kritika ima veliku težinu.

  • +11
Princ William i princ George Izvor: Profimedia / Autor: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia