ZVIJEZDE DEVEDESETIH

Nekad su za njima patile curice diljem svijeta, a evo što danas radi petorka iz New Kids on the Block

12.04.2018 u 14:49

Bionic
Reading

Boy band je krajem 80-ih i početkom 90-ih zaludio milijune tinejdžerica diljem svijeta. Nisu svi bili zgodni, ali nije bilo cure koja u to vrijeme nije imala njihove postere iz časopisa Bravo na zidu. Nastanak Kids on the Block označio je početak ere takve vrste bendova. Evo što danas radi slavna petorka

Početak devedesetih godina prošlog stoljeća obilježile su mnoge stvari, a jedna od onih koja je brzo postala pravi trend i za buduće generacije bila je pojava boy bandova.

Grupa NKOTB osnovana je u Bostonu 1984. godine. Članovi su bili braća Jordan i Jonathan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg i Danny Wood. Mnoge su cure izgubile glavu za njima, a ni naše prostore nije zaobišla ta manija. Početkom devedesetih bili su jedna od najpopularnijih grupa u SAD-u, a njihovi veliki hitovi iz tog razdoblja su pjesme 'Step by Step' i 'Tonight'. Njihov fan club bio je jedan od najvećih u SAD-u, a brojio je preko 200.000 članova. Nakon uspjeha uslijedio je pad. Bend se suočio s optužbama o pjevanju na playback, što je rezultiralo lošim kritikama i opadanjem popularnosti. Nakon 10 godina postojanja grupa se raspala.

Nakon raspada benda 1994. godine najmlađi član Joey McIntyre ostao je u glazbi i objavio solo album koji je prodavao preko interneta. Zahvaljujući pjesmi 'Stay the Same' uspio je doći do ugovora s diskografskom kućom, no taj hit ujedno je njegov najveći u solo karijeri.

Donnie Wahlberg i Danny Wood potražili su svoje mjesto u glumačkim vodama. Donnie Wahlberg, stariji brat Marka Wahlberga, još dok je bio u bendu imao je zapaženu ulogu u filmu 'Šesto čulo', a u kasnijoj karijeri najpoznatiji je po ulozi detektiva Erica Matthewsa u horor-serijalu 'Slagalica strave' te je glumio u seriji 'Blue Bloods'. Danny, kojeg su zvali 'tijelo' benda jer je fanatični zaljubljenik u fitnes i pitone, vratio se glazbi i započeo solo karijeru, no nije ostvario neki značajniji uspjeh.

Stariji Jordanov brat Jonathan Knight se nakon raspada benda počeo baviti nekretninama. Rijetko je davao intervjue i pojavljivao na društvenim događajima. Godine 2000. otkrio je da je patio od napada panike na samim počecima NKOTB-a, a godinu kasnije potvrdio je šuškanja da je homoseksualac.

Jordan Knight je 1999. godine napravio ni s čime izazvan povratak na scenu kada je izdao svoj prvi solo singl 'Give It To You'. Neočekivano je dospio među top 10 Billboardovih hitova i pjesma je prodana u milijun primjeraka. Od tada je objavio 'Jordan Knight Performs New Kids on the Block' (2004.) i 'The Fix' (2005.), no bez nekog većeg uspjeha. Novi album objavio je 2006. godine, 'Love Songs', također bez većeg uspjeha.

MTV je 1999. godine pokušao oživiti NKOTB za nastup na njihovoj dodjeli nagrada, ali bez uspjeha. Nakon 14-godišnje pauze 2008. godine su ponovo počeli s radom i od tada objavili dva solo albuma ('The Block', '10') i jedan s Backstreet Boys (NKOTBSB), s kojima su krenuli na turneju 2011. godine.

Nakon četiri godine pauze, 2017., predstavili su singl 'One More Night' i najavili EP 'Thankfull'. Idealna platforma za promociju nove pjesme bio im je 'The Late Late Show with James Corden'.

Nastavili su nastupati zajedno, no zlatno doba ostalo je davno iza njih.

  • +4
New Kids on the Block Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia