SVESTRANA umjetnica

Natalija Đorđević: 'Danas se ljudima jednostavno nameće da moraju biti sretni'

29.03.2024 u 19:25

Bionic
Reading

Razgovarali smo s jednom od naših ponajboljih glumica koja svojom upečatljivom i hvaljenom predstavom 'Potrošeni snovi' slavi okruglu obljetnicu uspješne karijere. Predstavit će se javnosti i kao spisateljica svojom knjigom kratkih priča, a može se pohvaliti i turističkim filmom 'Wine Road' - Natali & Vanda. Režirao ga je poznati francuski redatelj Herve Tirmarche, s kojim je prethodno radila turistički film za projekt Rijeka - Grad kulture 'Rijeka - I miss you'

Natalija Đorđević već je dugi niz godina prisutna u kazališnom životu. Svojim nevjerojatnim talentom osvaja kinematografiju, televizijske ekrane (glumila i u mnogim serijama poput 'Luda kuća' i 'Bitange i princeze' i kazališne scene od samog početka karijere, ostavivši trajni pečat na umjetničkoj sceni. Na početku nam priča o novoj predstavi 'Sretni ljudi'.

'S kazališnom družinom Lectirum surađujem već drugi put. Naša prošlogodišnja uspješnica Hotel Nostalgija još je na repertoaru, a prije tri tjedna počeli smo igrati novu predstavu komediju Nine Mitrović redatelja Zorana Mužića 'Sretni ljudi'.

Jennifer Lopez- fotke iz mladih dana Izvor: tportal.hr / Autor: Porfimedia by Canva

Ovog puta zbog ogromnog broja gostovanja odlučili smo igrati predstavu diljem Hrvatske, a tek onda imati svečanu službenu premijeru - vjerojatno u jesen', govori nam Natalija.

U predstavi glume legende hrvatskog glumišta Ksenija Pajić, Siniša Popović te Mladen Čutura. 'Moram naglasiti da su mi kolege zaista vise od kolega - prijatelji i podrška, beskrajno talentirani i zabavni. Zbilja mi je čast stajati na sceni s njima. Sve izvedbe do sada, a bilo ih je 7-8, bile su rasprodane, a publika je zbilja fantastično reagirala. Prekidaju nas salve smijeha i pljesak. U predstavi pratimo nekoliko gledatelja za vrijeme predstave i slušamo njihove tokove svijesti, sulude maštarije, asocijacije, želje, ljubavne probleme... Svim likovima je zajedničko da se, unatoč objektivnim problemima koje imaju, uporno pokušavaju uvjeriti da su baš oni sretni ljudi. Drago mi je da je Nina Mitrović, dramatičarka koju iznimno cijenim, kroz ovaj tekst kroz ironičan i komičan način progovorila i o teroru sreće kojem smo svakodnevno izloženi. Danas se ljudima jednostavno nameće da moraju biti sretni. Publika se itekako poistovjećuje s našim likovima. U travnju nas možete gledati na Festivalu GFUK, zatim na Pagu te u Sesvetama', najavila je.

U velikoj konkurenciji kandidiranih filmova iz cijelog svijeta, na 24. međunarodnom natjecanju turističkog filma i multimedije 'The Golden Citygate', koji se odvija tijekom jednog od najvećih turističkih sajmova – ITB Berlin, film 'Wine Road' - Natali & Vanda francuskog redatelja Hervea Tirmarchea, osvojio je zlato u kategoriji 'Art & Culture International'.

'Film smo snimali ljetos u Samoboru, Sv. Ivanu Zelini te Jastrebarskom. Glumimo Vanda Winter i ja i radi se o dvije prijateljice koje odlaze na vikend i obilaze tamošnje vinarije, hotele, restorane. Ovo je već treća nagrada ovom filmu nakon nagrada u Švedskoj, Indiji u Rumunjskoj. Film je nastao u produkciji Balduci Filma Spomenke Sarage. Iako je turistički film kratka forma - zapravo kao duga reklama nije nimalo lako snimati jer si u svakom kadru, koji mora prštati energijom smijehom i glumac treba biti dobar u improvizaciji. Ovo mi je već druga suradnja s Herveom (koji je najnagrađivaniji redatelj turističkih i promo filmova). Već prije nekoliko godina snimali smo film 'Rijeka I Miss You' kad je Rijeka bila europska prijestolnica kulture. Taj film osvojio je čak 12 međunarodnih nagrada među kojima i prestižnu Telly Award koja se dodjeljuje u Las Vegasu', ponosna je. Otkrila nam je ponešto i o svojim planovima.

'Što se mojih daljnjih planova tiče, u mom matičnom kazalištu Gavella igram u nekoliko predstava, završila sam knjigu 'Sudari sa stvarnošću' za koju tražim izdavača te pripremam svečanu izvedbu moje monodrame 'Potrošeni snovi' kojom želim obilježiti 20 godina umjetničkog djelovanja. Bit će to bajkovita večer, koju želim posvetiti svim ljudima, mnogih od njih više nema, koji su me pratili na mom umjetničkom putu koji je počeo zbilja davno, kad sam s pet godina počela raditi na televiziji', najavila je Natalija.