BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI

Nasljednici Hugha Hefnera ne smiju piti i drogirati se, inače ostaju bez novca

21.12.2017 u 21:42

Bionic
Reading

U javnost su procurili dokumenti u kojima stoji kako nasljednici Hugha Hefnera, osnivača Playboya koji je preminuo u rujnu, moraju izbjegavati često korištenje ilegalnih supstanci te da ne smiju postati ovisni o alkoholu ili bilo kojoj legalnoj drogi. U slučaju da pokleknu, ostaju bez nasljedstva. To se odnosi na udovicu Crystal i na četvero djece

Hugh Hefner preminuo je 27. rujna u svom domu, okružen najmilijima, a bogatstvo koje je kao vlasnik kompanije Playboy Enterprises osnovane 1953. ostavio iza sebe, Forbes procjenjuje na 43 milijarde dolara. 

  • +26
Hugh Hefner Izvor: Profimedia / Autor: Backgrid USA

Osim udovice, Crystal Hefner, nasljednici pokojnog Hefnera su i njegova djeca, Christie A. Hefner, David Hefner, Marston Hefner i Cooper Hefner, kojima je otac postavio veoma konkretan uvjet u vezi dobivanja novca.

Kako stoji u dokumentima koji su procurili u javnost, Hefnerovi voljeni nipošto ne smiju postati ovisnici o alkoholu i drogama. U slučaju da ne odole, ostaju bez svega. 

U dokumentu stoji da nositelji prava na nasljeđe Hugha Hefnera ne smiju redovito ili često uzimati ilegalne supstance te o njima razviti fizičku ili psihičku ovisnost niti smiju razviti ovisnost o alkoholu ili bilo kojoj legalnoj drogi te kemijskoj supstanci koju mu / joj nije dozvolio ovlašteni liječnik ili psihijatar. 

Ako postoji sumnja da se netko od nasljednika ne pridržava odredbe, ovlaštena osoba može zatražiti testiranje na drogu. Kad bi se dogodilo da netko od nasljednika zbog ovoga zaista ostane bez prava, prema dokumentu, ta se prava mogu vratiti ako nasljednik dokaže da ništa nije konzumirao u 12 mjeseci od gubitka prava ili ako odbor zaključi da je sposoban brinuti si o samome sebi i o svojim financijama. 

Hugh Hefner je zakladu osnovao 1991.