USUSRET NOVIM IZAZOVIMA

Naše poznate mame otkrile su nam kako se spremaju za početak nastave sa svojim školarcima

05.09.2019 u 06:53

Bionic
Reading

Idući ponedjeljak rezerviran je za klince i tinejdžere i početak nove godine u đačkim klupama. Dječica su uzbuđena zbog toga, a u cijeloj priči su i mame koje čekaju slatke ili manje slatke brige. Niti slavne majke nisu iznimka. Neke od njih otkrile su nam kako to izgleda u njihovu slučaju

Početak nove školske godine sve je bliže, a poznate dame povjerile su nam kako je to ovog puta u njihovom domu.

'Još nismo krenule s pripremama, a puštam ih do zadnjeg da misle kako je sve laganini i kako ništa strašno ne kreće. Neke manje stvari smo obavili, ali čekamo detaljan popis iz škole da vidimo što nam točno treba jer ne volim bezveze i napamet kupovati. Tada imam popis i konkretno kupujem. Veselim se početku škole jer ću imati malu slobodu jutrima, iako imam treće dijete koje ne ide nikamo, ali barem se smanjuje broj', ispričala nam je kroz smijeh Ljupka Gojić Mikić.

'Naši klinci zapravo su već veliki i svjesni svojih obaveza, pa je veselje što će vidjeti svoje prijatelje iz razreda pomiješano s onim osjećajem da su praznici ipak prekratki. (smijeh) Ova školska godina za nas će biti, vjerujem, napeta u samom finišu. Raul je 8. razred i čeka ga upis u srednju školu. Dakle učenje i pripremanje neće nas zaobići', otkrila je Bojana Gregorić Vejzović. Njezina kći Zoe ove godine pak kreće u 3. razred.

'Jedna sam od onih roditelja koji ne prihvaćaju da počinje školska godina dok zaista ne počne i onda taj tjedan kupujemo sve potrebno. Isto je i s klincima - oni uživaju svoje posljednje trenutke godišnjeg odmora iako se Taisha raduje ponovnom druženju s prijateljima, a Leone ide na maturalac pa mu se malo produžuje godišnji odmor', rekla je Nives Celzijus.

'Prebrzo nam je došla nova školska godina, ali lagano se pripremamo. Podmazujemo kotačiće na torbi, naručujemo se na šišanje, tražimo pernicu s likovima iz igrice koje nema nigdje. Zatim garderoba, a čisteći Jakovljev ormar, bojim se da će izgledati kao da nam je doma poplava jer su mu sve hlače prekratke. Mama mora hitno u šoping po nove stvari. Poseban izazov je i rano lijeganje. Malo-pomalo pomičemo vrijeme lijeganja, a za sada smo na 22.30. Uz to, zbog njih pokušavamo biti entuzijastični pa uvjeravamo dijete da bi se trebalo veseliti školi jer će vidjeti svoje prijatelje i dobiti nove knjige. I da, božićni praznici samo što nisu došli', izjavila je Anja Alavanja Romac. I sama će voditeljica ponovo u školske klupe. Upisala je njemački u školi stranih jezika.